Omiljenom Vučićevom penzioneru 38 miliona dinara!

Omiljenom Vučićevom penzioneru 38 miliona dinara!

Bivši predsednik države Tomislav Nikolić očigledno je najskuplji srpski penzioner, pošto mu je za njegov hobi upravo poklonjeno čak 38 miliona dinara. Toliko je novca građana, odlukom Vlade Srbije, povučeno iz tekuće budžetske rezerve i dato za „finansiranje redovnog rada“ Kancelarije Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom, na čijem je čelu Nikolić (Rešenje objavljeno u Službenom glasniku 401-6390/2017, jul 2017).

I dok se najskuplji srpski penzioner bavi svojim hobijima, dotle je njegov rodni Kragujevac, inače prepušten u ruke Nikoliću Mlađem, doveden do prosjačkog štapa i na korak je od proglašenja bankrota. Nezakonitim odlukama vlasti ugašeno je Takovo osiguranje i 400 porodica ostavljeno bez prihoda, a 2.000 radnika Fijata već danima štrajkuje, što je posledica štetnog ugovora koji Vlada i dalje vodi kao državnu tajnu.

Upumpavanje preko 38 miliona dinara, otetih od penzionera, zdravstvenih, prosvetnih i drugih radnika, u jednu penzionersku kancelariju, u službi je nastavka obmanjivanja javnosti i svakodnevnog serviranja laži o progresu u koji Srbija nezadrživo srlja. Takva odluka, ujedno jedna od prvih nove premijerke Ane Brnabić, trebalo bi valjda i da podgreje više puta recikliranu priču o proizvodnji kragujevačkih Fijat automobila za rusko tržište, iako je do danas izvezeno – nula. Ili, da ponovo počnemo da planiramo plovidbu prekookeanskim brodom kanalom Dunav-Morava-Vardar-Egejsko more.

Nova stranka razume da je Aleksandar Vučić, kao dostojan radikalski potomak, svom omiljenom penzioneru i poveriocu Nikoliću morao, prema pravilima omerte, da vrati dug. Ali svoj dug neka plati iz svog džepa, a ne da građani, ionako osiromašeni neoradikalskim merama, plaćaju penzionersku kancelariju i par desetina zaposlenih animatora jednog penzionera.

 

mm

Press služba

2 Komentara

  1. syx
    13.07.2017 u 16:38
    Odgovori

    Narode popusi ono sto si stavio i nabio u lulu. Svaki drugi komentar je izlisan.

Ostavi komentar

Zatvori