Palilula: Obezbediti ispravne javne česme u parkovima

Palilula: Obezbediti ispravne javne česme u parkovima

Kako ovih dana temparature debelo premašuju 30 stepeni Celzijusovih, posetiocima palilulskih parkova najviše muke zadaju nepostojeće ili neispravne javne česme. Nedavno završena rekonstrukcija parka na uglu ulica Zdravka Čelara i Jaše Prodanovića, pokazuje kako su zbog nestručnosti onih koji vode Grad, građani i njihovi kućni ljubimci uskraćeni za jednu od najosnovnijih potreba - osveženje na javnom mestu.

Nezamislivo je da savremeni park pored klupa za sedenje, korpi za otpatke, prostora za igru najmlađih, javne rasvete i ostalih potrepština, ne poseduje niti jednu javnu česmu. Nažalost, i tamo gde postoje, česme nisu prilagođene kućnim ljubimcima.

Opštinski odbor NOVE stranke Palilula - Beograd se zalaže za to da svaki park, kako u našoj opštini tako i u celom gradu, poseduje bar jednu česmu koja u donjoj zoni ima prelivnu posudu iz koje bi potrebu za vodom na lak i jednostavan način zadovoljavale životinje, a u gornjoj zoni izvor vode za ljudsku upotrebu. 

Već smo pisali o predsedniku Gradske opštine Palilula Aleksandru Jovičiću i legendarnoj česmi koju je on otvorio i koja je ubrzo nakon toga postala kanta za otpatke. Ovog puta, od njega zahtevamo da u palilulskim parkovima postavi česme koje će zaista raditi, i to na način kako je to zakonom i propisano, i koje će u potpunosti zadovoljiti potrebe kako ljudi tako i naših ljubimaca.

 

Dragoslav Miletić, OO NOVE Palilula - Beograd

mm

Press služba

Povezane vesti

Ostavi komentar

Zatvori