Poslanicima od jutros zabranjeno uvođenje gostiju u Skupštinu

Poslanicima od jutros zabranjeno uvođenje gostiju u Skupštinu

Narodni poslanici Nove stranke Marinika Tepić i Zoran Živković izjavili su danas da je poslanicima od jutros zabranjeno uvođenje gostiju u Skupštinu Srbije. Kako su ocenili, razlog za to najverovatnije je Živkovićev poziv studentima koji protestuju da dođu u parlament.

Lider Nove stranke je novinarima u Skupštini Srbije rekao da zabrana važi od jutros i da to znači da nijedan narodni poslanik ne može da dovede nikoga dok se ta odluka ne ukine. Po njegovim rečima, pojačano je i prisustvo policije u okolini Doma Narodne skupštine.

- Ispred i iza zgrade imate policijska vozila, čak sprečavaju i ulaz vozila koja nemaju odobrenje, pojačano je prisustvo službenika policije koji su u civilu. Nisu oni krivi, neko je njima to naredio - rekao je Živković.

On je, govoreći o pozivu studentima da dođu da sa balkona skupštinske sale posmatraju rad parlamenta, kazao da je ipak određen broj njih prihvatio taj poziv.

- Moj poziv učesnicima protesta da dođu i učestvuju u radu parlamenta sa balkona je neko odbio, ja ne znam ko pošto tu nema organizatora, ali veliki broj učesnika je prihvatio da dođe, da prate rad parlamenta i da se sretnu sa nama - rekao je Živković.

Živković je rukovodstvo Narodne skupštine pozvao "da se mane zatvorskih manira":

- Ovo nije nikakav kazamat, ovo je Narodna skupština i ovde građani po proceduri koja je utvrđena mogu i treba da ulaze uvek kada osete potrebe da se obrate nekom od nas - rekao je Živković.

Poslanica Marinika Tepić, koja je juče pristupila Novoj stranci, rekla je da je 30 građana prihvatilo poziv Živkovića da prati plenum sa balkona, a da je posebno interesovanje iskazano za posebnu sednicu na kojoj će se razmatrati razrešenje Maje Gojković sa mesta predsednice Skupštine Srbije.

 

 

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori