Požar u fabrici "Milan Blagojević" priprema za privatizaciju ispod cene

Požar u fabrici “Milan Blagojević” priprema za privatizaciju ispod cene

Današnji požar u fabrici namenske industrije „Milan Blagojević“ u Lučanima, drugi po redu u poslednjih 20 dana, svakako je rezultat ignorantskog odnosa državne vlasti prema ovoj industriji. No, učestalost havarija s razlogom budi sumnju da takva ignorancija nije iz neznanja, nego iz interesa, a da havarije i požari nisu incidentni, već namerni. U prilog tome govori i činjenica da su se nesreće desile baš onda kada je Aleksandar Vučić intenzivirao najave privatizacije namenske industrije.

Scenario dobro razrađen i više puta upotrebljen: sistematsko uništavanje preduzeća, uz istovremeno srozavanje zaposlenih na minimum ljudskog dostojanstva, da bi se onda uz fanfare i sve počasti dočekao „spasilac“ (uglavnom iz kruga bliskih prijatelja vrha vlasti) koji je prihvatio molbu da za dinar otkupi ono što razjeda srpsku privredu. Koliko su „debele“ provizije za uspešno realizovanje privatizacije ispod cene, ostaje van dometa javnosti.

Tako su rasprodati resursi od nacionalnog značaja, poput savskog priobalja zarad fantomskog „Beograda na vodi“. Tako su i u Vinči buktali požari baš uoči najave javno-privatnog partnerstva za tamošnju deponiju.

Nova stranka upozorava da jedino šta razjeda srpsku privredu i srpsko društvo u celini, jeste mafijaška vlast Aleksandra Vučića koja rasprodaje državu zarad ličnog bogaćenja nekolicine njih. Takva uvertira u polukolonijalno stanje se mora momentalno okončati, a Nova stranka obećava da će se, kada bude u prilici da odlučuje, postarati da svi oni koji se danas izdajnički poigravaju sa javnim interesom, budu krivično procesuirani.

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori