Tepić uputila pritužbu zbog seksističkih priloga RTV Pančevo

Tepić uputila pritužbu zbog seksističkih priloga RTV Pančevo

Zbog diskriminatornog sadržaja, mizoginih i seksističkih izjava u televizijskom prilogu i vesti objavljenih na portalu RTV Pančevo, narodna poslanica Marinika Tepić uputila je pritužbu zbog diskiminacije Poverenici za zaštitu ravnopravnosti Brankici Janković, kao i Komisiji za žalbe nezavisnog samoregulatornog tela Saveta za štampu.

- Smatram da je prilogom i tekstom pod naslovom „Ljubavni dvojac Marinike Tepić“, od 13. juna 2017. godine, grubo prekršen Zakon o zabrani diskriminacije, Zakon o ravnopravnosti polova, ali i Kodeks novinara Srbije. Degutantan seksistički naslov nagoveštava „novinarski uradak“ kojim se diskredituje moja ličnost i vređa dostojanstvo, dovodi u pitanje ne samo izbor da se kao žena bavim politikom, nego se kroz nagađanja i neistine javno preispituju moj privatni život i moralne vrednosti kojima, kako se insinuira, manipulišem u svom političkom radu. Ovakva novinarska praksa je, u najmanju ruku, nedopustiva i podstiče dalju diskriminaciju društvenih grupa koje su joj izložene, naročito žene. Nagoveštaji u prilogu i tekstu da će se nastaviti urušavanje mog profesionalnog i ličnog dostojanstva, shvatam kao otvorenu pretnju i zastrašivanje - navela je Tepić.

Verujući u doslednu reakciju Poverenice za zaštitu ravnopravnosti, kao i Saveta za štampu, ovaj slučaj mora biti još jedan primer dobijene bitke za demokratizaciju ovog drušva, zaštitu ljudskih i prava žena, kao i jednakost svih bez obzira na njihovu nacionalnu, versku, polnu ili političku pripadnost, a ne ćutanje i kapitulacija pred tabloidizacijom i ponižavanjem hrabrih žena sa stavom.

 

mm

Press služba

1 Komentara

  1. Dusan Stojic
    15.06.2017 u 22:38
    Odgovori

    Odavno nisam vudeo nesto ovako ogavno i trulo.Dokle je stigla nasa tv stanica koju su i Beogradjani gledali da bi znali sta se desava u zemlji Srbiji.Morace pred sudom da poloze racune za sve neistine i blacenje drugomislecih ljudi kad posaljemo sns u istoriju istina neslavnu grada Panceva.Marinika samo naored Duda Stojic

Ostavi komentar

Zatvori