Tražićemo smenu Maje Gojković

Tražićemo smenu Maje Gojković

- Tražićemo smenu predsednice Narodne skupštine Maje Gojković jer je svojom kriminalnom odlukom o suspendovanju rada parlamenta pokazala da je najveća sramota za ovu instituciju u Srbiji – rekao je narodni poslanik i predsednik Nove stranke Zoran Živković.

On je na današnjoj konferenciji za novinare saopštio da zakazivanje nastavka sednice za narednu sredu, „sednice koja je počela pre 40 dana i trajala svega 17 minuta“, ne može da umanji štetu koju je suspenzija rada parlamenta nanela građanima Srbije.

- Budući da tada, pre 40 dana, dnevni red nije ni usvojen, mi ćemo predložiti njegovu dopunu, i to zahtevom za smenu Maje Gojković. Pozivam poslanike vlasti da podrže ovu inicijativu i u diskusiji pokušaju da dokažu zašto Gojković zaslužuje da ostane na čelu parlamenta uprkos neustavnoj, nezakonitoj i nemoralnoj odluci o obustavi njegovog rada - naveo je Živković.

Samostalna narodna poslanica Marinika Tepić istakla je da je suspenzija parlamentarnog rada nanela nemerljivu štetu građanima, jer gotovo stotinu zakona i dalje čeka u proceduri.

- Samo Vlada Srbije ima više od 30 zakona koji su u proceduri, a mi narodni poslanici gotovo 60. Argumenti kako je Skupština imala otključana vrata, a da su radna tela radila, suviše su slab alibi za nerad i za to što mi narodni poslanici nismo na svom radnom mestu. Zbog toga tražimo smenu Maje Gojković, jer nam je vezala ruke i onemogućila nam da radimo svoj posao – rekla je Tepić.

Tražiće se i rasprava o održanim predsedničkim izborima, naveo je Zoran Živković, i to rasprava o svim aspektima, a pre svega u vezi sa zahtevima koji su demonstranti širom Srbije postavili kao svoje ciljeve.

- Očigledno je da je bilo izborne krađe, i predizborne i na dan izbora i postizborne. Ponovo su neki fantomi, koji kreče noću po Lutriji, ali i neki drugi sa prljavim čarapama na glavama koje su čak i tako prljave opet čistije od njihovog obraza, preuređivali narodnu volju. Izborni štab Saše Jankovića izneo je dokaze o krađi glasova, koji su potom potkrepljeni i nizom drugih – video snimcima, čudnim, nepresavijenim glasačkim listićima, zapisnicima potpisani jednom istom rukom, štampanim slovima... Imamo čak, od juče, i koaliciju u Novom Pazaru koja je očigledno deo dogovora oko krađe glasova – rekao je Živković.

Upitan o protestima, Živković je rekao da su oni posledica opravdanog gneva ljudi koji vide šta se dešava u Srbiji:

- Želim im uspeh i poštujem njihovu odluku da protesti nisu mesto za političare. Želim im takođe da nastave demonstracije u miru, kao što su činili do sada, ali i da budu oprezniji, jer se očekuju provokacije ubačenih elemenata koji su eksponenti aktuelnog režima.

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori