Vučićev poziv opoziciji licemeran

Vučićev poziv opoziciji licemeran

Narodni poslanik i predsednik NOVE Zoran Živković ocenio je licemernim poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića na unutrašnji dijalog o Kosovu, jer je Vučić, kako kaže, više puta pogrdnim imenima nazivao ljude koji bi trebalo da vode taj dijalog u Srbiji.

Lider Nove stranke je rekao da bi o svim važnim temama, među kojima je i pitanje Kosova, dijalog trebalo da se vodi kako u Skupštini, tako i među svim relevantnim političkim činiocima, ali je naglasio da se on neće odazvati pozivu Vučića.

Dodaje da je predsednik sve ljude koji bi trebalo da vode dijalog u Srbiji više puta, kao i sinoć na televiziji, nazivao "lopovima, secikesama" i drugim pogrdnim imenima.

On je ocenio da je inicijativa o unutrašnjem dijalogu o Kosovu "čoveka koji se predstavlja kao predsednik Srbije licemerna" i da mu "ne pada napamet da u tome učestvuje".

- Ono što je sigurno tačno, a što je i sam Vučić rekao, to je da ne treba da nabijamo glavu u pesak kao nojevi nego da gledamo šta je dobro za budućnost Srbije, a to prvo treba Vučić da počne da radi sam – da izvadi glavu iz peska, da se pomeri od ogledala i da počne da radi ono što je posao predsednika, ako je uopšte izabran za predsednika - rekao je Živković.

Upitan da li će Vučić biti spreman da pred ulazak Srbije u Evropsku uniju potpiše sa Kosovom pravno obavezujući sporazum da neće blokirati Prištinu, Živković kaže:

- Ne mogu da procenim šta će učiniti Vučić, ali da je spreman da proda veru za večeru, i kuma i prijatelja, i Srbiju, naravno, pa i Kosovo, za račun svoje koristi i svoje lične vlasti i moći, to je više nego sigurno.

Živković je rekao i da je prvi razgovor srpskih vlasti i Albanaca sa Kosova bio u Beču 14. novembra 2003. godine u vrema kada je bio premijer Srbije.

- Ja sam pre odlaska pozvao šefove svih parlamentarnih stranka da se razgovara o tome kakva treba da bude platforma. I skoro svi su se odazvali - kazao je Živković i dodao da na sastanku nije bilo omalovažavanja i vređanja i da je to jedan od primera kakav format razgovora treba da bude.

 

Izvor: Beta, Radio Slobodna Evropa

 

 

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori