Za pet godina SNS vlasti, sve otišlo u paramparčad!

Za pet godina SNS vlasti, sve otišlo u paramparčad!

Predsednica Saveta Nove stranke i profesorka prava Vesna Rakić Vodinelić kaže da stanje u Srbiji nikada nije bilo sjajno, ali da je u proteklih pet godina sve otišlo u paramparčad:

- Pravosudne institucije su urušene do neprepoznatljivosti, naročito je u javnom tužilaštvu došlo do bitnog pogoršanja i vidljive zavisnosti od političke volje. Više se i ne krije da politički vrh, čitaj Vučić, ometa rad i sve stavlja pod kontrolu. Najbolje sudije su otišle, možda još dvojica tužilaca imaju smelosti da se suprotstave. Istovremeno, nezavisne institucije, poput zaštitnika građana, demontirane su. REM kao da ne postoji, jedino se još poverenik za informacije od javnog značaja drži, ali to je isključivo zbog personalnog integriteta Rodoljuba Šabića. Ustavni poredak i vladavina prava su urušeni - kaže Rakić-Vodinelić za Kurir, upitana da prokomentariše petogodišnji period vladavine SNS.

Glumac i član Saveta za kulturu Nove stranke Ljubivoje Tadić tvrdi da umetnici ne vide pomak u kulturi. Naprotiv, tvrde da su poniženi.

- Srbi su dozvolili da ih vodi Aleksandar Vučić, koji nema nijednog dana radnog staža van politike. U kulturi i drugim sferama tokom pet godina njegove vladavine samo je nastavljeno stranačko zapošljavanje. Najviše me boli što smo doživeli veliko poniženje i imamo ministra kulture koji je prodavao nekretnine i nije ušao u Narodno pozorište za godinu dana, otkako je postao ministar - kaže Ljubivoje Tadić.

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori