Živković: Srbijom vlada mafijaška kumovska mreža

Živković: Srbijom vlada mafijaška kumovska mreža

Upitan da prokomentariše najavu ubistva vlasnika Adria medija grupe i lista Kurir, Aleksandra Rodića, iznete u nedeljniku Ekspres, lider Nove stranke Zoran Živković istakao je da je to pokazatelj da je Vučićevo političko ludilo dostiglo maksimum.

– Mislim da je predsednik države potpuno podivljao. Dok je bio premijer, njegova dijagnoza je bila za nijansu blaža, sada je došao do maksimuma političkog ludila. Preko glasila svojih kumova, podrepaša, preti otvoreno ljudima. Javnost zna da ja nisam nikakav veliki prijatelj Kurira, nekada sam i cepao taj list, ali ovo što se danas radi sa vašim novinama prevazilazi najgore akcije sicilijanske mafije iz 30-ih godina i za to i predsednik i vlasnik Ekspresa i novinar koji je to radio, treba da odu u zatvor na višegodišnju robiju – rekao je Živković za Kurir.  

On je naveo da „Srbijom vlada mafijaška kumovska mreža stvorena po najgorim pravilima sicilijanske mafije“.

- Ovo je nastavak Vučićeve diktature koju je najbolje pokazao prilikom imenovanja novog mandatara. Videli ste kako je podivljao, optužio mnoge medije, među kojima i Kurir, ali i građane i demonstrante da ruše državu i da hoće njega, koji je najbolji, da sruše! To je patološka politička manija gonjenja! Ovako se nisu ponašali ni Tito, a ni Slobodan Milošević. Imamo mi tu razne kumovske veze... kumovske novine, kumovsku BIA, kumovsku „Elektromrežu Srbije“.

Profesorka prava i predsednica Saveta Nove stranke Vesna Rakić Vodinelić konstatovala je da bi Rodić trebalo da se borim svim pravnim sredstvima

- Mislim da čovek u ovoj zemlji, bez obzira koliko je to obeshrabrujuće, treba da se bori pravnim sredstvima. Postoji neka praksa Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu dokle se neko može vređati iako je javna ličnost. Dakle, ovde je u pitanju pretnja upućena Rodiću. Da sam na njegovom mestu, ja bih tužila. Treba ići pravnim sredstvima do Strazbura - rekla je ona.

Preuzeto od: Kurir

mm

Press služba

2 Komentara

 1. Filip
  20.06.2017 u 18:43
  Odgovori

  Interesantno, sto god se Vucic bahatije ponaša , sve više dobija podršku od gradjana ( 55 posto u prvom krugu ) , pa se spravom pitam, kakav smo to mi narod , da ” obozavamo ” diktatore.

 2. pettar
  22.06.2017 u 17:53
  Odgovori

  Imao sam kolegu na poslu, bolesnika iskomplesiranog, vrlo nizak rastom. Napise neki tekst(devedesetih) i objavi se u lokalnim novinama, odmah zatim sam on komentarise svoj tekst. Slicno je sa ovim, ovaj pusti neku laznu vest a onda istomisljenici komentarisu… znamo svi i jedne i druge…

Ostavi komentar

Zatvori