250 dana bez odgovora o padu helikoptera

250 dana bez odgovora o padu helikoptera

Predsednik Nove stranke Zoran Živković podsetio je na to da za 250 dana niti sudska niti izvršna vlast nisu dale nijedan odgovor o padu helikoptera u kojem je, kako je naglasio, „iz nehata ubijeno sedam osoba“.

 

On je u Narodnoj skupštini izjavio da je u najavi formiranje dva ili tri anketna odbora, ali da jedini važan jeste onaj koji bi se bavio utvrđivanjem činjenica u vezi sa padom helikoptera 13. marta ove godine.

- Kada je ovakav sastav parlamenta, posebno njegove većine, onda ne možete da očekujete da parlament upotrebljava sve svoje atribute, a anketni odbor jeste jedan od njih. Svakako nabitniji bio bi onaj koji bi se bavio otkrivanjem uzroka pada helikoptera i ubistva iz nehata sedam osoba – rekao je Živković i dodao da je od tragedije prošlo čak 250 dana, a da je javnost i dalje uskraćena za odgovore.

Živković je zaključio i da anketni odbori mogu da ispune svoju svrhu i daju nove činjenice o nekom slučaju samo ukoliko u skupštini postoji određeni broj poslanika koji zaista predstavljaju građane, a ne samo oni „koji su izabrani na švedskom stolu poltrona svog stranačkog šefa“.

 

 

mm

Press služba

Leave a Reply

Close