Premijerkino istorijsko "ne"

Premijerkino istorijsko “ne”

Ambiciozna izjava premijerke Ane Brnabić da bi na ponudu EU za proširenje ona odgovorila sa “ne”, umnogome ”menja odnos” prema njenoj premijerskoj fikus poziciji.

Naime, da bi ona odbila takvu ponudu, EU treba da ponudi tako nešto, a da bi EU ponudila tako nešto u Srbiji mora da se nešto i radi, ne samo da se kaže da će se uraditi, ocenjuje Forum mladih Nove stranke.

“Sudeći da je datum 2025. ambiciozan za nju, čini se da njena Vlada, a i Vlada bivšeg režima Aleksandra Vučića na toj poziciji suštinski nisu ništa uradili po pitanju evropskih integracija, osim ako se tu ubrajaju isprazni marketinški potezi i PR strategija nihove vlasti. Dakle, suštinska promena odnosa prema institucijama u Srbiji, koje trpe sve veći pritisak režima, vladavina prava kao osnovni element za unapređenje ekomskih i demokratskih principa kao vrednosti Evrope, sprovođenje slobodnih i poštenih izbora - sve to je misaona imenica za politiku vlade ovoga režima, a i licemerje koje se oslikava kroz sintagmu “ćup novca”. Kada tako postavite stvari i pogledate, njihov ćup novca je ova država, i za Brnabićevu, i za Vučića, i svu braću, kumove i prijatelje ovoga režima”, poručuje predsednik Foruma mladih Uroš Eleković.

Zaključujući da naši priatelji zbog istih tih licemerja traže budućnost u drugim državama EU, omladina NOVE ističe da će se svom snagom, kao i do sada, protiv istog boriti, kako na vlasti više nikada ne bi bili oni na čijem vrhu lestvice je uvek i isključivo pomenuti ćup novca.

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close