Forum mladih: Naš cilj je zajednička borba protiv populizma i nacionalizma

Forum mladih: Naš cilj je zajednička borba protiv populizma i nacionalizma

Hvala prijateljima iz Liberalne partije Crne Gore i predsedniku Mladih liberala Ammaru Borančiću na čestitkama na prijemu u Evropsku liberalnu omladinu - LYMEC.

Naš zajednički zadatak je da od našeg regiona napravimo region saradnje, mira, sloboda, a ne rata, mržnje i uzajamnih uvreda.

Forum mladih NOVE se od svog osnivanja zalaže za jačanje saradnje u regionu i sigurni smo da ćemo zajedno sa našim prijateljima iz Crne Gore i ostalih država Zapadnog Balkana stvoriti region saradnje i prosperiteta!

Cilj Foruma mladih NOVE, kao i Mladih liberala Crne gore je da zajedno sa, pre svega kolegama iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Severne Makedonije, kao i ostalih država Evrope je zajednička borba protiv bujanja populizma i nacionalizma u Evropi, kao i promociji politike slobode, slobode tržišta, ljudskih i manjinskih prava, tj. promociji liberalnih načela!

ÄŒestitku Mladih liberala prenosimo u celosti:

"Čestitke na prijemu u mrežu Evropskih mladih liberala

Poštovani predsjedniče mladih Nove stranke,

U ime Mladih liberala Crne Gore koristim ovaj povod da Vam čestitam na prijemu u članstvo mladih liberala Evrope uvjereni da će Vaš i doprinos mladih Nove stranke biti nemjerljiv u ostvarivanju naše zajedničke vizije, slobodnijeg i odgovornijeg društva u Evropi. 

Takođe, izražavam žaljenje što nismo bili u prilici da prisustvujemo kongresu u Briselu kako bismo podržali vaše napore u procesu pridruživanja ovoj mreži, ali ćemo se truditi da u budućnosti ovo nadomjestimo potenciranjem zajedničke saradnje i udruživanja na različitim projektima, a sve u cilju jačanja liberalnih vrijednosti na prostorima Zapadnog Balkana.

Nadam se da ćemo imati prilike da u skorijoj budućnosti ugostimo mlade Nove stranke u Crnu Goru, kao i da ćemo imati prilike da razgovaramo o zajedničkim projektima i daljem jačanju kapaciteta, i Nove stranke i Liberalne partije Crne Gore, kroz programe neformalne edukacije i zajedničkih događaja.

Još jednom Vam čestitam na prijemu u LYMEC - u, jer ovo je odista značajan iskorak u jačanju liberalne strukture na prostorima Zapadnog Balkana. 

Srdačan pozdrav,

Ammar Borančić

Predsjednik Mladih liberala Crne Gore"

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close