Cvijanov o odlaganju investicije nemačke kompanije: Od Tenisa biram samo Đokovića

Cvijanov o odlaganju investicije nemačke kompanije: Od Tenisa biram samo Đokovića

Potpredsednik Nove stranke Norbert Cvijanov osvrnuo se danas na zahtev nemačke kompanije Tenis za odlaganjem najavljene investicije u Srbiji, podsetivši građane kako se predsednik Aleksandar Vučić svojevremeno na sva zvona hvalio dolaskom navodno “najboljeg i najvećeg iz Evrope”, krijuću pritom mračnu stranu poslovanja pomenute kompanije o kojoj bruje svi evropski mediji.

Kako je objasnio Cvijanov, Vučić beskrupulozno prodaje svoj narod za procenat, kako bi kasnije do iznemoglosti izrabljivao srpskog radnika.

“Vlada Srbije i “vrhovni komandant” oružanih snaga mali Alek, uz brojne poreske olakšice i subvencije, pokušao je da dovede, citiram, “najbolje iz Nemačke, znači najbolje iz Evrope, ne postoji bolje, ne postoji bolja ni veća proizvodnja u Evropi”. Srbi, inače, ništa ne znaju o svinjama i o mesnoj industriji. Da li je to tako zapravo? Nije baš. U vreme vladavine srpskog knjaza Miloša Obrenovića, koji je bio nepismen, svinjetina je bila najvažniji srpski brend. Godišnje je ovaj nepismeni knjaz prodavao više od 230.000 komada vrsno utovljenih svinja iz Srbije, kome drugom nego Austrougarskoj. Nekako sam srećan i zadovoljan što je dotični malo odložio planiranu investiciju. Možda mu je neko došapnuo: “Hej, neće ovaj Angelin još dugo, a onda će sve da propadne, sve će da izađe na videlo”, primećuje Cvijanov.

Potpredsednik NOVE ukazuje da je tadašnji premijer, a sada predsednik Srbije, izjavljivao kako su već dogovorene lokacije za pet farmi koje će sa radom početi tokom leta, a da su u toku pregovori za barem još toliko, kao i da će se, pošto se navodno “od svinje ništa ne baca”, potom u najmodernijoj farmaceutskoj kompaniji iz svinjske utrobe praviti lekovi?!

“Dakle, mali Alek kaže da će srpski narod da se leči iz svinjske utrobe. No, ova najbolja, najveća kompanija ima i drugu stranu medalje. Firma Tenis u Nemačkoj mahom zapošljava naše komšije Rumune, Bugare, Poljake, koji rade u nehumanim uslovima po 10 i 12 sati u smenama. “Posao je veoma težak i ne možemo naći mnogo radnika voljnih da rade pod ovim uslovima”, kaže Andre Filštete, portparol giganta ove mesne industrije. Dojče Vele navodi da je ovom poslodavcu veoma dobro što za njega rade strani radnici, koji ne poznaju svoja prava u Nemačkoj. Kad se razboliš, dobiješ otkaz. Za Tenis se, inače, vezuju brojni skandali u Nemačkoj - od izrabljivanja i špijuniranja radnika, preko stvaranja kartela ili lažnih deklaracija na svojim proizvodima, do mutnog načina na koji je Klemens Tenis preuzeo većinski udeo u firmi od sinova svog pokojnog brata. Naravno, sve ovo je sasvim normalno za malog Aleka, koji to radi još beskrupuloznije nad svojim narodom. Nama Nemci nisu potrebni kad imamo njega. On bi svoj narod prodao za pinku (procenat) nekom investitoru, koji bi kasnije, uz podršku Vlade Srbije i njenih satrapa, radnike do iznemoglosti zlostavljao, kao što to inače radi kod kuće. Samo što bi sve institucije na čijem su čelu članovi ozloglašene Napredne stranke davali podršku dotičnom. Ne, hvala. Od Tenisa biram samo Đokovića”, zaključuje Cvijanov.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close