Akcijom Nove stranke Zvezdarci sačuvani od raseljavanja

Akcijom Nove stranke Zvezdarci sačuvani od raseljavanja

Nakon što je Nova stranka ukazala na štetnost projekta izgradnje nepotrebnog školskog objekta na Zvezdari kojim bi se raselilo 50 porodica, gradski čelnici odustali su od svog plana. Time je ostvarena zajednička pobeda Nove stranke i građana, koja je pokazala da vlast, uprkos svojim podmuklo smišljenim projektima, mora da poklekne pred činjenicama.

Podsetimo, Nova stranka je na konferenciji za medije održanoj 23. februara razotkrila projekat gradskih vlasti koji bi direktno išao na štetu građana. Naime, planirana je izgradnja škole u kvartu Bulbuldera, a što bi zahtevalo raseljavanje čak 50 porodica. Troškove raseljavanja snosio bi Grad, a izgradnja objekta poverena privatnom investitoru. Međutim, na sumnjive namere iza ovog projekta ukazali su odbornica Nove stranke u Skupštini grada Beograda Aleksandra Hristić i predstavnik građana Nebojša Aleksić, koji su na konferenciji za medije izneli podatke da u tom delu Zvezdare potreba za školom uopšte ne postoji. Da paradoks bude veći, na javnoj raspravi 12. februara ugroženi građani saznali su da će planirani objekat imati drugu namenu, stambeno-komercijalnog karaktera, a da će se preimenovati u obrazovnu ustanovu tek kada se javi potreba za školom. U međuvremenu, privatni investitor bi ubirao značajan profit na ime objekta „od javnog značaja“. Iznošenjem ovih činjenica Hristić i Aleksić su ukazali na mogućnost manipulisanja javnim interesom, odnosno realizovanja privatnog interesa javnim finansijama.

Iako  je Nacrt Plana detaljne regulacije za ovaj deo Zvezdare prošao javnu raspravu, a primedbe građana nisu uvažene, gradski čelnici su nakon reagovanja Nove stranke ipak rešili da preispitaju i konačno odbace svoju odluku. Time je Nova stranka dokazala da čak i samo jedna odbornica, kada raspolaže argumentima i rukovodi se pre svega interesima građana, može da odnese trijumf nad gradskim čelnicima namernih u realizovanju štetnih projekata.

Nova stranka ovo smatra pobedom i ostaje pri svojoj odlučnosti da razotkriva planove i projekte aktuelnih vlastodržaca, suprotnih interesima i potrebama građana. Stoga, pozivamo građane da nam dostave sve nepravilnosti koje uoče u svom okruženju, kako bismo zajedničkom akcijom sprečili da nam se pod krinkom javnog interesa podmeću projekti i ugovori koji su na štetu svih građana.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close