Aktivisti SNS napali štandove opozicije na Vračaru

Aktivisti SNS napali štandove opozicije na Vračaru

Zajedničko saopštenje opštinskih odbora Vračar Demokratske stranke, Socijaldemokratske stranke, pokreta Dosta je bilo i Nove stranke

 

Stranke koalicije ”Vračar slobodno” (DS, SDS, NOVA) i pokreta Dosta je bilo izražavaju duboku zabrinutost zbog atmosfere nasilja i agresije u kojoj se nalazi naše društvo, a koju oličavaju i nemile scene juče odigrane na platou ispred zgrade Gradske opštine Vračar. Naime, prilikom akcije kojom su aktivisti naših stranaka obeležavali 100 dana od otimanja Vračara od strane Srpske napredne stranke i kršenja izborne volje naših sugrađana, aktivisti SNS su pokušali da na sve moguće načine, pa i fizički, spreče akciju opozicije.

Na vrhuncu agresivnog ponašanja, koje je svakog trenutka pretilo da potpuno izmakne kontroli, aktivisti vladajuće stranke su otimali letke aktivistima opozicije i uz pretnje i psovke pokušavali da onemoguće održavanje našeg skupa. Imajući u vidu da je cilj naše akcije bio upravo informisanje građana Vračara o bahatom i štetočinskom načinu na koji naprednjačka većina upravlja opštinom, ovakvo političko i fizičko nasilje Vučićevih sledbenika je bilo očekivano. Međutim, iako su vlast na Vračaru oteli, a ne osvojili na demokratskim izborima, nivo agresije koji su juče pokazali aktivisti vladajuće stranke je šokantan.

Ipak, građani Vračara su i ovaj put, kao i na izborima, rekli svoje. Naše komšije su u ogromnom broju potpisale peticiju za raspisivanje vanrednih lokalnih izbora i još jednom se usprotivili vandalskom ponašanju SNS-ovaca koji su kupovinom odbornika, pretnjama i ucenama prekrojili izbornu volju građana. Vračarci su i ovog puta rekli ”ne” politici SNS, koja je u prvih 100 dana vlasti uspela da postigne rezultate samo u povećanju plata novih funkcionera, nezakonitom zapošljavanju naprednjačkih poslušnika i ukidanju projekata koji su bili isključivo na korist građanki i građana naše opštine. Vračarci su još jednom poručili Vučićevom gradskom menadžeru i njegovim poslušnicima da mogu da prekroje njihovu izbornu volju, ali da Vračar ostaje bastion slobode i demokratije.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close