Alarmantno prebacivanje odgovornosti Sektora za vanredne situacije i vatrogasaca

Alarmantno prebacivanje odgovornosti Sektora za vanredne situacije i vatrogasaca

S obzirom na ekstremne vremenske uslove koji su ovog popodneva zahvatili Srbiju, Gradski odbor Nove stranke Beograd upozorava javnost na lanac izbegavanja odgovornosti za posledice koje mogu nastati.

Naime, sugrađani sa leve obale Dunava, konkretno u Krnjači, koji žive u kućama, suočeni su sa vodom koja sve više nadolazi u njihova dvorišta, preteći da poplavi i njihove domove, za šta, kako se čini, niko nije nadležan. U Sektoru za vanredne situacije dobili su odgovor da izlazak na teren, kada su u pitanju privatne kuće, nije u opisu njihovog posla, te da se obrate Vatrogasnoj službi Beograda. S druge strane, vatrogasci su odgovorili da mogu da asistiraju samo ukoliko postoje garancije da kanal za ispumpavanje vode postoji u neposrednoj blizini, što u već pomenutom naselju nije slučaj, jer isti, iza supermarketa Metro, godinama unazad nije u funkciji. Odgovor je bio očekivan, u već dobro poznatom stilu prebacivanja odgovornosti u krug - da se obrate Sektoru za vanredne situacije. 

Tako su Beograđani još jednom ostavljeni da se sami snalaze, dok niko ni ne pomišlja na to kako će sa ovako vanrednim ili čak i težim vremenskim uslovima, kakve smo u bliskoj prošlosti već imali, da izađu na kraj naši stariji ili teže pokretni sugrađani.

NOVA Beograd još jednom apeluje na Sektor za vanredne situacije i Vatrogasnu službu da se dogovore u čijoj je nadležnosti reakcija pod ovakvim uslovima, kako niko od građana prestonice više ne bi bio ostavljen u beznadežnoj situaciji od strane grada koji pripada upravo njima, a ne gradskoj, bahatoj i neodgovornoj upravi.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close