Amaterizam ili bahatost čelnika opštine Vračar?

Amaterizam ili bahatost čelnika opštine Vračar?

Nova stranka je 14. septembra 2016. godine podnela zahtev za korišćenje prostorija u zgradi GO Vračar. Konkretno smo zamolili opštinsko rukovodstvo da odobri upotrebu skupštinske sale u svrhu održavanja Osme redovne konferencije Nove stranke, 8. oktobra 2016. od 12h do 16h. Kako je bila praksa sa dosadašnjim opštinskim rukovodstvom, do sada smo dobijali pismeni odgovor najduže 3-4 dana po podnošenju podneska. Nadali smo se da ćemo tako dobru praksu nastaviti i sa novim rukovodstvom, iako smo politički neistomišljenici. Nažalost, procena je bila pogrešna.

Autistično ponašanje novog rukovodstva opštine je dobilo i ovde svoju potvrdu. Bahatost čelnika opštine je učinila da su se oglušili o našu molbu, ako ne stvarno ono bar formalno. Odgovor je stigao u „usmenoj“ formi, što nije uobičajeno za poslovnu komunikaciju. Naime, naš odbornik dr Miletić je, 28. 09. 2016, pozvan od strane šefa kabineta presednika GO Vračar, da bi ga obavestio da „ipak ne mogu da udovolje molbi Nove stranke, jer je raspored izdavanja sale veoma zgusnut zbog manifestacije Dani evropske baštine na Vračaru“. Iako je naš odbornik podsetio gospodina Jelenkovića da se takve stvari ne prenose usmeno i zamolio da pismeno obaveste centralu Nove stranke, dobio je odgovor u obliku pitanja „kakvu centralu?!“ Na veliku žalost, ovom razgovoru je prethodilo nekoliko urgencija i susreta sa čelnim ljudima opštine, koji su obećali da će „dati sve od sebe” da se molba pozitivno reši. Gospodin Jelenković je čak obećao: „potrudićemo se da Vam izađemo u susret, imam sad Vaš telefon, pa ostajemo na vezi”!? Naravno, kako smo i očekivali, poziv nije usledio, kao da je došlo do prekida te pomenute „veze”.  Pregledom satnice i rasporeda događaja u okviru „Dana evropske baštine na Vračaru”, koji su trajali od 23. 09. do 02. 10. 2016, uočili smo da je sala zauzeta 26. 09. od 19h i 30. 09. od 19h. Iz navedenog  i onoga što se (nije) dogodilo, zaključujemo da se opštinsko rukovodstvo tendenciozno i pristrasno oglušilo o našu molbu, ignorišući poslata dokumenta. Pored navedenog, iz Nove stranke smo 30. 09. 2016. na pisarnici GO Vračar predali i Urgenciju na prethodni dokument. Naravno, u svom maniru koji očgledno žele da gaje kao princip, ni na ovaj dokument nismo dobili nikakav odgovor.

Ovakva praksa se polako ustaljuje u GO Vračar. Nedostatak želje za komunikacijom sa opozicionim strankama pokazuje nemoć i nesposobnost vladajuće garniture u opštini. Pitamo se kako li oni razgovaraju i rešavaju probleme građanki i građana Vračara, kada ne umeju (bolje rečeno - ne žele) da uspostave normalnu komunikaciju sa izabranim predstavnicima tih istih građana u Skupštini GO Vračar. Pitamo se i šta se krije iza ovog „ćutanja“, neznanje ili samo bahato ponašanje? Sigurni smo da će građani Vračara to i te kako znati da procene i ocene!

Opštinski odbor Nove stranke Vračar

 

zahtev-za-salu-vracar

urgencija-go-vracar-29-09-2016

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close