Anketni odbor da se bavi izbornom krađom

Anketni odbor da se bavi izbornom krađom

Predsednik Nove stranke i narodni poslanik Zoran Živković izjavio je danas da ta partija podržava formiranje anketnog odbora koji će se baviti utvrđivanjem svih činjenica u vezi sa, kako je rekao, "izbornom krađom koja je evidentna".

- Novi saziv Skupštine Srbije započinje rad sa senkom predizborne, izborne i postizborne krađe koja je evidentna i koja ne može biti zaboravljena, bez obzira na napore vlasti da se to desi - rekao je Živković novinarima u Skupštini Srbije povodom konstitutivne sednice.

On je ocenio da je jako važno da se raščiste sve nedoumice u vezi sa izborima i neregularnostima, jer samo na taj način parlament može da ostvari svoju ulogu da bude najviši zakonodavni organ vlasti.

O inicijativi Srpske napredne stranke za formiranje anketnog odbora povodom izbornih neregularnosti, Živković je kazao da je to „kao kad neko ko je izvršio krivično delo traži da on to rešava, odnosno sam sebi da sudi“. Dodao je i da SNS, kao apsolutni vladar, mora da saopšti javnosti sve činjenice u vezi sa izbornim neregularnostima.

- Anketni odbor mora po svom sastavu da bude takav da opozicija ima, ako ne većinu, onda ravnopravno članstvo u tom odboru - naveo je on.

Živković je rekao i da Nova stranka neće podržati izbor Maje Gojković za predsednicu Skupštine Srbije, jer zna kako je predsedavala u prethodnom sazivu i rekao da će Nova stranka najverovatnije nastupati samostalno u parlamentu.

Izvor: Beta

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori