Asomacum ponovo radi?

Asomacum ponovo radi?

Da li Ministarstvo finansija zna ko je vlasnik i direktor preduzeća Asomacum doo, budući da ovo preduzeće i dan danas radi, jer je 2. jula ove godine otvorilo dinarski račun? To je pitanje koje je narodni poslanik NOVE Zoran Živković uputio danas ministru finansija Dušanu Vujoviću posredstvom instituta poslaničkog pitanja.

- Privredno društvo Asomacum doo Beograd osnovano je 2010. godine i prema trenutno dostupnim podacima na sajtovima Agencije za privredne registre i Narodne banke Srbije, u vlasništvu je Andreja Vučića, brata predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića. Ministarstvo unutrašnjih poslova je 2014. godine utvrdilo da je prilikom osnivanja ovog preduzeća korišćena falsifikovana lična karta Andreja Vučića – naveo je Živković u svom pitanju.

Kako je moguće da preduzeće, čije je osnivanje proglašeno ništavnim jer je tom prilikom korišćena, navodno, falsifikovana lična karta brata današnjeg predsednika države, pre samo par sedmica otvori dinarski račun? Da li je onda reč o legalizovanom „naprednom“ porodičnom kriminalu?

Podsećamo da je Ministarstvo dužno da na poslaničko pitanje obezbedi odgovor usmeno na sednici, a pisano u roku od osam ili najkasnije 30 dana.

 

 

 

mm

Press služba

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close