Avala novi neprijatelj bahate naprednjačke vlasti u Beogradu

Avala novi neprijatelj bahate naprednjačke vlasti u Beogradu

Nakon skandalozne seče stabala širom prestonice, vlast u Beogradu još jednom je dokazala da zelene površine smatra svojim prirodnim neprijateljem, obrušivši se ovoga puta ni manje ni više nego na Avalu.

Iako je, naime, Avala zaštićeno prirodno dobro sa zabranom seče šuma i gradnje većih objekata, najnovija u nizu besmislenih i bahatih naprednjačkih ideja oličena je u projektu Skijališta Srbije kojim je planirano da, u neposredno blizini Avalskog tornja, započne izgradnja ski staze i ski lifta, fabrike snega, poligona za početnike, boba na šinama i avantura parka?! Dokazavši iznova da čitavu Srbiju doživljavaju kao jedno veliko igralište, na kojem mogu da rade sta god požele i gde je samo njima zabavno, SNS-ovci tako ne samo što će ponovo oštetiti pluća Beograda, koji ionako muku muči sa svežim vazduhom i spada u najzagađenije evropske prestonice, već će narušiti i identitet glavnog grada, čija je Avala zeleni zaštitni znak i jedno od omiljenih izletišta i utočišta Beograđana od smoga i buke.
 
Međutim, gradski oci i od nje očigledno žele da naprave jedan veliki vašar, koji će biti još jedna slika i prilika njihove vlasti zasnovane na principu "hleba i igara", samo što je suludih igara sve više, a hleba sve manje.
 
Šumovite padine Avale, koje su još i za samog kneza Miloša bile svete, te proglašene zaštićenim područjem, a 1936. godine dobile status nacionalnog parka, za gradonačelnika Radojičića i večitog zamenika Vesića idealna su prilika da krunišu niz projekata urušavanja Beograda, počevši od svetleće fontane na Slaviji, preko jarbola sa zastavom i gondole na Ušću.
 
Gradski odbor Nove stranke Beograd stoga još jednom upozorava aktuelni režim da se više ne igra inteligencijom, živcima i zdravljem Beograđana, jer će ono što o njima misle, a što na ulicama grada i jasno pokazuju svake subote već 6 meseci, uskoro postati njihova surova realnost, koja će ih istom tom avalskom bob stazom, skijalištem i poligonom za početnike poslati na smetlište političke istorije Srbije, gde im i jeste mesto. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close