Bač: Dronjić u poseti naselju Ekonomija 1

Bač: Dronjić u poseti naselju Ekonomija 1

U sklopu nastavka akcije uspostavljanja direktnog kontakta sa Bačanima i predstavljanja političke platforme NOVA mobilizacija, predsednik Opštinskog odbora Nove stranke u Baču Mario Dronjić je u nedelju, 16. avgusta, sa predstavnicima udruženja građana posetio naselje Ekonomija 1, kako bi stekao direktan uvid u tamošnje goruće probleme.
Dronjić je istakao da je neophodno na licu mesta uveriti se u realno stanje svih naseljenih mesta u Baču, a onda, shodno tome, izraditi predloge rešenja problema i zalagati se za njihovo sprovođenje. Kao i u ostalim bačkim naseljima, i u Ekonomiji 1 najveća nedaća jeste izuzetno loša ekonomska situacija. Zato, naveo je Dronjić, osnovni prioritet treba da bude otvaranje novih radnih mesta:
-Veliki broj stanovnika nema nikakva primanja. Zapravo, primanja imaju isključivo penzioneri, bez kojih, nažalost, mnoge porodice ne bi mogle da opstanu jer im je to jedini izvor prihoda.
On je takođe naveo da se tokom ove posete razgovaralo i o daljoj saradnji između OO Nove u Baču i predstavnika udruženja građana Ekonomije 1, a u cilju rešavanja njihovog problema sa naplatom električne energije koji traje već godinama. Kako je istakao, Nova stranka će nastaviti bespogovorno da insistira na što hitnijem rešavanju ovog problema.
-Ukazano nam je i na to da su pojedinci koji su imali ogromne dugove za električnu energiju i koji su članovi vladajućih stranaka, dobili otpis dugova samo na osnovu svojih partijskih "zasluga". Stariji sugrađani su se požalili i na rad pošte, jer im niko ne donosi i ne odnosi poštu, te su prinuđeni da za to mole svoje komšije. Zatim, tu su i katastrofalno loši putevi o čijoj se sanaciji govori jedino u predizbornim kampanjama, a potom na to i odmah zaboravi - rekao je Dronjić.
Zaključivši da su potrebe meštana Ekonomije 1 potpuno zanemarene od lokalne vlasti koja svoju poziciju koristi samo za zadovoljavanje svojih i interesa partijskih podobnika, Dronjić je poručio da se građani moraju odlučno suprotstaviti takvoj lošoj praksi, i to već na predstojećim lokalnim izborima:
-Potrudićemo se da ovaj naš razgovor ne ostane samo na rečima, nego da se meri delima. Pozivam svoje sugrađane da ne ćute i da nas podrže kako bismo zajedno smenili ovu lošu vlast i uspostavili jednu NOVU politiku koja će se baviti ne produbljivanjem, već rešavanjem problema, kako ovde u Ekonomiji 1, tako i u celom Baču.
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close