Bač: Razgovor sa meštanima naselja Plavna

Bač: Razgovor sa meštanima naselja Plavna

Aktivisti Nove stranke iz Bača posetili su juče naselje Plavna, te kroz razgovor sa meštanima na lokalnoj pijaci upoznali se sa gorućim problemima ovog naselja i predstavili osnovne ideje političke platforme NOVA mobilizacija.

 

Predsednik Opštinskog odbora NOVE Bač Mario Dronjić ocenio je da se problemi stanovnika Plavne ne razlikuju mnogo od onih koji muče meštane ostalih naselja u Baču. Kako je naglasio, primetna je opšta saglasnost da u proteklih deset godina nije otvoreno nijedno radno mesto, već se „zapošljavanju isključivo partijski kadrovi u javnom sektoru koji se smenjuju kako koja vlast dođe“.

 

- U razgovoru nam je ukazano na veliki broj problema koji se ne rešavaju i koje svaka vlast koja dođe izbegava da rešava, pa problemi ostaju, po rečima meštana, nerešeni već više od deset godina. Sve se svodi na prazna obećanja od izbora do izbora, laži, ucene i podvale  – rekao je Dronjić i dodao da  se  većina meštana Plavne bavi isključivo poljoprivredom i od toga živi, kao i da je tokom poslednjih godina primetan pad u broju stanovnika.

 

Dronjić je takođe saopštio da je u planu obilazak  svih naselja u opštini Bač, i to sa narodnim poslanikom Nove stranke Vladimirom Pavićevićem. Kako je napomenuo, potrebno je održavati stalni dijalog sa građanima kako bi se locirali i evidentirali problemi i na taj način dobila jasna slika o realnom stanju u Baču. Tek onda je moguće osmisliti i konkretne predloge rešavanja gorućih problema i zalagati se za njihovo sprovođenje.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close