Beograd paralizovan nesposobnošću gradskih čelnika

Beograd paralizovan nesposobnošću gradskih čelnika

Možda je gradske čelnike iznenadio sneg u januaru, ali BeograÄ‘ane nije iznenadila totalna nesposobnost vlasti koja se još jednom pokazala u prvim danima ove godine. Već je drugi dan kako je prestonica u kolapsu zato što su gradonačelnik i gradski menadžer amaterski dočekali najavljenu i sasvim očekivanu meteorološku pojavu.

Gradski odbor NOVE stranke Beograd ukazuje na potpuno odsustvo bilo kakvog blagovremenog reagovanja nadležnih gradskih službi. Niti su preventivno upotrebljena sredstva za otapanje snega i leda pri najavljenim padavinama niti je zimska služba JKP „Beograd put“ punim kapacitetom bila angažovana na čišÄ‡enju ulica. Umesto toga, preventivno delovanje gradskog menadžera Gorana Vesića svodilo se na hvalisave izjave „da Beograd spremno čeka sneg“, a naknadno na svaljivanje krivice na „košavu koja vraća sneg na ulice“.

Beogradski odbor NOVE pita šta zapravo stoji iza očiglednog nemara gradskih čelnika. Da li namerno stvaranje scenografije za neku novu komediju apsurda u kojoj će trećerazredni glumci fingiranim podvizima „herojski“ vaditi decu iz smetova, ili pak potpuna nesposobnost koja uzmiče čak i pred prvim januarskim snegom? Šta god bio uzrok, posledice su katastrofalne po BeograÄ‘ane: neprohodnost ulica, potpuna blokada iole normalnog funkcionisanja grada i, najznačajnije, ugrožena bezbednost graÄ‘ana. Zbog svega, zahtevamo da gradonačelnik i gradski menadžer što pre uzmu lopate u ruke i počiste sneg, a onda i sebe, tako što će, zajedno sa premijerom, da podnesu ostavke.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close