Beograd pod Vesićem po principu "Drži ploču dok majstori odu"

Beograd pod Vesićem po principu “Drži ploču dok majstori odu”

Dok aktuelni naprednjački režim, na čelu sa večitim zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem, koristi svaku priliku za napad na neistomišljenike, kojima navodno smeta što se "u Beogradu radi i gradi", stanje u realnosti je sasvim drugačije.

 

Dok se već pomenuti Vesić mesecima igrao slaganjem i preslaganjem kocaka na Trgu republike, uz to, kako se već i očekuje od perjanica SNS-a, po abnormalnoj ceni od 10 miliona evra, samo par stotina metara naviše jedan drugi trg u potpunosti je propao. Stoga Gradski odbor Nove stranke Beograd pita prestoničku vlast kako je to moguće da, "pod najezdom majstora širom grada", Studentski trg, u samom centru, postaje ruglo u kojem svakoga dana "osvane" neka nova rupa, dok su i one ploče koje još stoje na svom mestu klimave i nebezbedne za prolaz.
 
Nekadašnje mesto okupljanja studenata, što u pauzama predavanja, što uveče, ali i kultno mesto gde su u letnjim mesecima Beograđani uživali uz zvuke džeza, sada stoji u potpunom mraku, te je pravi poduhvat, ravan onom za ljubitelje ekstremnih sportova i adrenalina, uspeti se uz stepenice ili sići niz iste, dok vas usput očekuje niz brazda, koje nekako morate da zaobiđete, ali i davno dotrajalih ploča koje se pomeraju i čine svaki korak nesigurnim. Ako nekako i uspete da prođete Studentskim trgom, zasigurno će vas sačekati pitanje kako je moguće da najstroži centar grada i kultni beogradski Plato danas izgleda kao poprište nekog ozbiljnog okršaja.
 
Gradski odbor NOVE Beograd, koji je nedavno izabrao i novo rukovodstvo, odlučan je u nameri da, kao i njegovi prethodnici, svakodnevno ukazuje na stvarne probleme koji muče Beograđane, ali i da se zajedničkim snagama izbori da se isti reše. I to ne kao po običaju, po džepu poreskih obveznika i principu "drži ploču dok majstoru odu", već tako da Beograd ponovo izgleda kao svet, jer i jeste svet. 
mm

Press služba

Povezane vesti

Ostavi komentar

Zatvori