Beograd u kolapsu usred praznika

Beograd u kolapsu usred praznika

Iako je za većinu Beograđana petak, 4. januar, radni dan kao i svaki drugi, to očito nije jasno gradskoj vlasti i jedino za nju ne važi, o čemu svedoči besmislena odluka da javni gradski saobraćaj funkcioniše po subotnjem redu vožnje.

Nejasno je, naime, ko je i po kom osnovu odlučio da na ulicama prestonice danas bude čak 500 vozila GSP-a manje, pogotovo kada se uzme u obzir činjenica da zimski uslovi i najavljeni ledeni dani ionako otežavaju završavanje svakodnevnih obaveza. U prilog tome govori i činjenica da je glavni grad juče bio u totalnom kolapsu, jer se zbog snega, koji je verovatno ponovo u januaru iznenadio putare, bilo maltene nemoguće doći sa jednog na drugi kraj.

Gradski odbor Nove stranke Beograd stoga pita zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, koji je brže-bolje požurio da se pohvali tonama soli koje su navodno posute na beogradske ulice, do kada će trajati maltretiranje Beograđana koje trpe maltene svakog vikenda, a pogotovo u praznično vreme. Takođe, podsećamo gradsku vlast da su dokaz o tome šta sugrađani misle o vođenju grada imali 31. decembra i 1. januara ispred Narodne skupštine, kada je tokom organizovanog proslavljanja Nove godine Trg Nikole Pašića bio maltene prazan. Ako im ni to nije dovoljno, neka se podsete protekle četiri subote i desetine hiljada nezadovoljnih ljudi na ulicama.

Još jedno podsećanje dobiće već sutra na novom protestu, koji će se ovoga puta proširiti i na ostale gradove širom Srbije. Tolerisanje bahatih gradskih moćnika je na izmaku, što će im biti dokazano rezultatima prvih narednih izbora.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close