Beograđani "okitili" Malog porukama

Beograđani “okitili” Malog porukama

Aktivisti Foruma mladih Nove stranke pozvali su danas građane da poster sa likom gradonačelnika Beograda Siniše Malog „okite“ porukama sa navedenim razlozima nezadovoljstva aktuelnom gradskom vlašću. Akcijom „Okiti Malog“ organizovanom u centru Beograda, Forum mladih želeo je da na simboličan način ukaže na nepotrebno trošenje sredstava na preuranjenu novogodišnju rasvetu u prestonici, dok vodeći problemi u funkcionisanju gradskih službi ostaju nerešeni.

„Vrati Savamalu“, „Mali, treba da porasteš za gradonačelnika“, „Mali mali, al’ lopov veliki“, „Za koliko izdaješ stan“, „Ko je kompletni idiot“, „Šta je sa obećanim parkom za pse“, samo su neke od poruka koje su građani namenili gradonačelniku Beograda.

- Gradonačelnik je novogodišnjom rasvetom okitio grad već u oktobru, što se ne radi nigde u svetu. Pritom, troškovi kićenja su 150 miliona dinara, samo za struju biće utrošeno bar tri miliona... dakle, četiri puta više novca nego prošle godine! Taj novac mogao je da se iskoristi za mnogo važnije stvari – rekao je Nemanja Marković, predsednik beogradskog Kluba Foruma mladih, i dodao da je Beograd lep grad i bez novogodišnje rasvete, ali da je potrebno održavati ga čistim i urednim.

Predsednik NOVE Zoran Živković istakao je da je „kićenje Beograda metafora vlasti Aleksandra Vučića i svih njegovih malih“:

- Hajde malo da ušarenimo grad, da zamažemo rupe, da pričamo da smo najbolji, najlepši, najpametniji... a onda prođe Nova godina, a mi se probudimo ponovo u 19. veku kuda oni vode Srbiju. Ova akcija je dobra prilika da građani Malom upute sva ona pitanja, poput Savamale i drugih afera, na koje ni on ni njegov šef nemaju odgovore. Poručujem Beograđanima da uživaju u svom gradu i da nikada ne prestanu da pitaju ko i kako troši njihov novac.

 

mm

Press služba

Related Articles

1 Comments

Leave a Reply

Close