Beograđanima hitno na uvid izveštaje o tehničkim pregledima vozila GSP-a

Beograđanima hitno na uvid izveštaje o tehničkim pregledima vozila GSP-a

Gradski odbor Nove stranke Beograd podseća da je Gradski sekretarijat za javni prevoz, nakon serije nesreća u kojima su učestvovala vozila GSP-a, izdao nalog da sva prođu vanredni tehnički pregled do 31. maja, što je datum od kojeg već nedelju dana javnost nema nikakvu informaciju.

NOVA Beograd ponavlja zahtev da se izveštaji o prolaznosti vozila javnog gradskog prevoza odmah dostave na uvid građanima, kako bismo ubuduće bili svesni da li i koliko reskiramo svoje i živote svoje dece kada zakoračimo u neki od autobusa, trolejbusa ili tramvaja na ulicama prestonice.
 
Da ne ukazujemo iznova, kao svih proteklih meseci, na ostale probleme sa kojima su suočeni naši sugrađani  - brojnost vozila na ulicama, kao ni na stanje u samim vozilima, gde zimi nema grejanja, leti ne radi klime, a i zimi i leti ne rade vrata, vise kablovi sa krova i slično, postavljamo jasno pitanje da li je i koliko njih uopšte ispravno za prevoz putnika, s obzirom na pooštrene mere tehničkih pregleda.
 
Stoga je obaveza nadležnih da rezultate obavljene vanredne kontrole smesta obelodane, dok je naša zajednička dužnost da prvo na opštinskim, a potom i izborima za ceo Beograd konačno na čelo dovedemo ljude koji su spremni da se uhvate u koštac sa pravim problemima koji muče Beograđane svakog dana, a ne Radojičiće, Vesiće i njima slične koji upravljaju po principu zaboravnosti i "svake nesreće za tri dana dosta". 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close