Beogradske elektrane već mesec dana ne saniraju problem u Bulevaru Mihajla Pupina

Beogradske elektrane već mesec dana ne saniraju problem u Bulevaru Mihajla Pupina

Opštinski odbor Nove stranke Novi Beograd upozorava gradsku vlast na problem sa kojim su suočeni stanari Bulevara Mihajla Pupina, a povodom kojeg niko od nadležnih ne reaguje.

Naime, nakon što je još pre mesec dana kamion prilikom transporta slučajno udario u eksternu zaštitu toplovodne ceve, stanari broja 69, ali i okolnih zgrada suočeni su sa mnogo većim problemom. Kao što se vidi na fotografijama sa lica mesta, nezgoda je izazvala i brojne poteškoće za ubuduće, jer je jasno da ovim putem više ne mogu proći ni na primer ambulanta ili vatrogasna kola. Stoga, ono što najviše zabrinjava stanare jeste što bi, u slučaju neke urgentne situacije, zbog ujedno i jednosmerne ulice, vozila morala da prolaze oko pomenutih lamela, što takođe postavlja i pitanje da li bi stigli na vreme da reaguju.

S druge strane, ni stanari ovog dela Beograda nisu stvar prepustili slučaju, već su, u ime kućnog saveta, obavestili preduzeće Beogradske elektrane odmah nakon načinjene štete, kao i poslali zvaničan dopis. I mada je dobio svoj delivodni broj, dok su im i iz samih Elektrana usmeno potvrdili da problem jeste u njihovoj nadležnosti, na teren ni do danas niko nije izašao. Nekako se dovijajući, komšije su se udružile i običnim plastičnim kesama obeležile odvojenu čeličnu zaštitnu šinu, kako se ne bi desilo da još neko vozilo, pogotovo noću kada nema dovoljno osvetljenja, u nju udari.

Opštinski odbor Nove stranke Novi Beograd zato još jednom hitno apeluje na preduzeće Beogradske elektrane da ozbiljno shvati opasnost sa kojom su već mesec dana suočeni stanovnici Bulevara Mihajla Pupina, ali i da savesno i blagovremeno obavlja svoj posao, kako se ne bi desilo da, zbog njihovih propusta, dođe do ozbiljnih šteta, povreda ili čak i ljudskih žrtava.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close