Beogradski odbor NOVE podržao jučerašnji građanski protest

Beogradski odbor NOVE podržao jučerašnji građanski protest

Gradski odbor Nove stranke Beograd pružio je juče punu podršku protestu održanom u organizaciji Inicijative Ne davimo Beograd. Na sednici, koja je usledila po završetku protesta, ocenjeno je da su hiljade građana okupljenih ispred gradske skupštine pravi pokazatelj šta Beograđani zaista misle o „nasilničkoj vlasti koja plaćenicima sa fantomkama nasrće na prava građana“.

- Nova stranka konstantno upozorava na sve brutalniji karakter beogradske vlasti. Fantomsko rušenje u Savamali, uz prećutnu saglasnost zloupotrebljenih policije i tužilaštva, nije rušenje samo objekata, već pre svega rušenje zakona i prava građana. Naši sugrađani to vide i bunt su pokazali na današnjem protestu koji je okupio ogroman broj nas – građana ujedinjenih u cilju da odbrane Beograd. Mi ćemo i ubuduće podržavati svaku građansku akciju kojoj je cilj odbrana pravnog poretka, i to ćemo činiti i kao stranka i kao građani – saopštila je predsednica GO NOVE Beograd Mira Petrović i dodala da je i Izveštaj Zaštitnika građana potvrdio ono na šta je NOVA ukazivala: da je vandalski čin u Savamali osmišljen i sproveden u sprezi državnih i nedržavnih subjekata.

Na sinoćnoj sednici Gradskog odbora Nove stranke Beograd izabrani su i novi potpredsednici ovog odbora: doktor stomatologije Aris Movsesijan, diplomirani ekonomista Igor Uletilović, diplomirani inženjer elektrotehnike Nebojša Milićević i doktor stomatologije Nikola Stanković.

Govoreći o jučerašnjem građanskom protestu, Movsesijan je ocenio da su pojedini mediji, šturim ili čak i nikakvim izveštavanjem, nastojali da sakriju koliko je ljudi zaista protestovalo ispred gradske skupšine.

- Sada je jasno u kakvom medijskom mraku rade i funkcionišu „nepoželjne“ stranke i udruženja i logično je što su građani, revoltirani time, rešili da njihove realne probleme iskažu na ulici – ocenio je Movsesijan.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close