Beogradsku vlast gondolom poslati u političku istoriju

Beogradsku vlast gondolom poslati u političku istoriju

U Beogradu je, u parku Ušće sa novobeogradske strane, juče rano ujutru počela seča stabala na površini na kojoj je planirana izgradnja famozne gondole, još jednog megalomanskog i besmislenog projekta aktuelne vlasti kojim pokušavaju da zamaskiraju prave probleme u funkcionisanju glavnog grada.

Tako je Goran Vesić, čovek koji se, skoro kao i njegov partijski šef, u sve razume, zaključio da će baš pomenuta gondola oživeti ne samo turizam Beograda, već i poboljšati prevoz građana prestonice. Da ne pominjemo nebrojene probleme u javnom gradskom prevozu, na koje je Gradski odbor Nove stranke Beograd upozoravao nemali broj puta, ali ono što u ovom projektu boli svako misleće ljudsko biće, u šta se čelnici gradske vlasti svakako ne ubrajaju, jeste to što će biti posečeno čak 150 zdravih stabala grada koji ionako nosi epitet jednog od najzagađenijih u Evropi.

Još jedan sporni momenat u nizu "Afere gondola" jeste i to što nadležni iz JKP "Zelenilo", koji inače nisu želeli zvanično da daju izjave medijima, tvrde da su dobili sve neophodne dozvole, a da je dokument kojima se seča stabala odobrava pribavljen u ponedeljak, 11. marta 2019. godine. Ipak, navedenu dokumentaciju niko nikada nije video, odgovornost se prebacuje sa jednih na druge, a Beograđani svakako ostaju uskraćeni za jednu od najlepših zelenih površina i šetališta.

Stoga Gradski odbor NOVE Beograd još jednom ukazuje na svu bezobzirnost i bahatost gradske vlasti koja svakodnevno napredno unazađuje funkcionisanje i lepotu glavnog grada Srbije i vređa inteligenciju građana po principu "Hleba i gondola". Ipak, i hleba je sve manje na stolovima naših sugrađana, zbog čega nezadovoljstvo kulminira iz nedelje u nedelju, kroz četvrti mesec protesta ne samo u Beogradu, već i svim mestima naše lepe zemlje koju gaze oni koji je nisu dostojni. Tračak nade jeste upravo to što ovako neće još dugo, jer su i sami svesni da su im dani na vlasti odbrojani. A mi ćemo ih svi zajedno na prvim izborima istom tom gondolom poslati u političku istoriju, gde im je i mesto.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close