(Be)smisao skupštinske borbe

(Be)smisao skupštinske borbe

Tvrdnja da nema nikakvog smisla da opozicija sedi u skupštinskim klupama jer ni na koji način tu ne može ublažiti i uticati na aroganciju i bahatost vladajuće većine, te time samo daje legimitet diktaturi Aleksandra Vučića, može se prihvatiti kao tačna, ali samo ako tu tvrdnju sa istim zahtevom primenimo i na sve ostale institucije ove države.

Dakle, nikakvog smisla nema ići u školu i učiti, kada bez problema možete kupiti diplomu po volji i preko stranke doći do posla, opet po volji. Tražiti pravdu na sudu sa ovakvim pravosuđem može se slobodno nazvati utopijom.

Očekivati zaštitu policije je vrh besmisla, dovoljno je znati ko je ministar. Plaćati račune, poreze, ići na posao za bednu ili neretko i nikakvu platu isto tako može biti licemerno ponašanje.

Pod ovim uslovima izaći na izbore i znati da će vlast pokušati na sve načine pokrasti ih, a velike sile to ćutke odobriti, takođe je besmisleno. Još smo svi mi svesni činjenice da ćemo jednoga dana umreti te se opravdano nameće i pitanje čemu živeti.

No, na svu sreću mi odavno nismo živi, jer i to je prividno poput borbe u skupštinskim i školskim klupama, u sudu, policiji, na izborima... Srećom te smo pametni i ne gubimo vreme na sve ove trivijalne stvari, shvatili smo suštinu, samo nam nije jasno otkud baš ovi na vlasti.

 

Autor: Jovica Živanović, poverenik Nove stranke za Požarevac

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close