Blagojević: Niški naprednjaci blokiraju rad gradskog parlamenta!

Blagojević: Niški naprednjaci blokiraju rad gradskog parlamenta!

Predsednica Gradskog odbora Nove stranke Niš Marija Blagojević optužila je lokalne čelnike da namerno blokiraju rad gradskog parlamenta, a da razlog tome jeste kupovina vremena i zbijanje naprednjačkih redova, narušenih panikom usled neuspelog pokušaja najsramnije otimačine u istoriji naprednjačke vlasti u Nišu – otimanja aerodroma.

Blagojević je istakla da uprkos mnoštvu gradskih problema, skupština nije zasedala već dva meseca, a da takvu blokadu niški naprednjaci, na čelu sa poverenikom Zvezdanom Milovanovićem, pravdaju lažnim izgovorima o nekakvim „radovima na popravci klima uređaja“.

 „Podsećamo građane da su klimatizacija i njena ispravnost (tačnije, prevođenje sa zimskog na letnji režim rada), bila navodni razlog i za zabranu „Otvorene skupštine“ u organizaciji Udružene opozicije Niša, iako je sala Skupštine grada bila u potpunosti funkcionalna i nikakvi se radovi u njoj nisu izvodili (opširnije OVDE i OVDE). Opozicionarima i građanima najgrublje je uskraćeno pravo na korišćenje sale, kao i pravo da debatuju o gorućoj temi – o otimanju aerodroma“, ističe Blagojević.

Ona je podsetila i na reči visokog funkcionera SNS Darka Glišića, koji je izjavio da je za problem sa aerodromom kriva lokalna, naprednjačka vlast, te da ih u narednim danima čeka „čistka“, a sve po spisku iz njegove čuvene „beležnice“.

„Čemu „čistka“ i strah od skupštine u redovima hrabrih naprednjaka? Zar u Nišu nije najsposobniji kadar na vlasti ikada? Da li je ovo uvertira u uvođenje prinudne uprave? Čekaju li Niš vanredni lokalni izbori? Da li se „klima“ skupštinska većina oko odluke o aerodromu, jer su odbornici vladajuće većine, možda, ipak shvatili da su prvo Nišlije pa tek onda naprednjaci“, upitala je Blagojević.

Predsednica niškog odbora Nove stranke poručila je da Niš nije dužan da trpi štetu usled blokade gradskog parlamenta i unutrašnjih sukoba vladajuće stranke, te da za to neko mora da odgovara.

„Dok ćute na goruće gradske probleme, niški naprednjaci jasni su u jednom – najnesposbnija su garnitura u istoriji Niša ikada! No, ipak su postigli jedan uspeh: svojim nakaradnim (ne)delovanjem uspeli su da ujedine nišku opoziciju“, zaključila je Marija Blagojević.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close