Boban Ilić podržava proteste: Intelektualni, stručni i kulturni odliv mladih alarmantan

Boban Ilić podržava proteste: Intelektualni, stručni i kulturni odliv mladih alarmantan

Boban Ilić, niški umetnik koji od 1990. živi i radi u Čikagu, autor biste Zorana Đinđića koja krasi prostorije centrale Nove stranke na Terazijama i jedan od njenih prvih članova, svesrdno podržava proteste koji se 3 meseca šire ulicama Srbije.

Ilić je, gostujući u emisiji "1 od 5 miliona" Internet televizije Teslavizija, istakao da, iako decenijama živi u inostranstvu, pomno prati događaje u Srbiji, pre svega građanske skupove, koji se šire iz Beograda i na ostala mesta, pokazujući snagu i energiju koju više ništa ne može da zaustavi.

"Najviše me od svega plaši odliv mladih stručnjaka, brana je odavno pukla. Plaši me intelektualni, stručni i kulturni odliv koji je najopasniji. Ako izgubimo novac, pogrešno odradimo neki put, to će se popraviti, a ovo je nepopravljivo. Ako se svest što pre ne podigne za barem jednu lestvicu, mislim da će Srbija postati vrlo neprivlačna i za nas koji smo ovde rođeni", objašnjava on, dodajući da se nosi mišlju da se u nju ipak vrati i otvori ateljee kako u rodnom Nišu, tako i u Velikoj Moštanici.

Ilić podvlači da su jedine četiri godine kada se slagao sa vlašću i politikom koja je vođena u Srbiji bile od 5. oktobra 2000. godine do nekoliko meseci po početku 2004.

"Sa Zoranom Živkovićem se dobro razumem, vezuje nas čak i to što su nam očevi iz istog sela. Upoznali smo se na demonstracijama 1996. godine. Mesec i po dana sam te zime sa pištaljkom bio u Nišu, to je bilo jedno spektakularno vreme, prvi događaj koji mi je ulio nadu da su promene moguće i da narod konačno staje na svoju stranu", prisetio se Ilić svojih političkih početaka.

Kompletan snimak gostovanja Bobana Ilića u emisiji "1 od 5 miliona" možete pogledati na linku u nastavku:

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close