Borba protiv pljačke "Beograd na vodi" tek predstoji!

Borba protiv pljačke “Beograd na vodi” tek predstoji!

Predstavnici NOVE stranke i Demokratske stranke danas su zajedno sa građanima protestovali protiv  početka realizacije projekta Beograd na vodi, te najavili da je današnji protest tek najava za beskompromisnu borbu protiv najvećeg pljačkaškog poduhvata u istoriji Srbije.

 

Jake policijske snage sprečile su građane da se približe zgradi Geozavoda gde je bilo planirano da predstavnici NOVE i DS premijeru svečano uruče „kamen temeljac“ od stiropora uz poruku da se pljačka Beograda neće dozvoliti. Uz transparente i povike „gotov je“, „lopovi“ i „izdaja“, protestanti su okruženi policijskim kordonima svoj bunt izrazili u Karađorđevoj ulici. Tom prilikom, predsednik NOVE Zoran Živković pozvao je građane da svoj gnev ne usmeravaju prema policiji koja „samo radi svoj posao i čiji nijedan pripadnik sasvim sigurno ne podržava Beograd na vodi“.

Okupljenim građanima obratio se i zamenik predsednika  Nove stranke Vladimir Pavićević koji je poručio da je današnji protest tek početak beskompromisne borbe protiv gole otimačine i siledžijstva oličenih u projektu Beograd na vodi.

- Prvi put su još 2011. godine rekli da će graditi Beograd na vodi i tada smo im na izborima rekli – Nećete to da radite! Drage Beograđanke i Beograđani, počeli su to da rade! Žele da nam se osvete za tadašnju poruku koju smo im poslali! Hoće da nas ponize! Nas, građane, i struku koja je rekla da je ovo udar na dva veka urbanog razvoja Beograda! Da li ćemo to da im dozvolimo – upitao je Pavićević i dodao da se borba nastavlja, jer se ne sme dozvoliti da naprednjačka klika „proizvede strah u našem gradu i našoj državi“.

 

Predsednik Gradskog odbora DS Balša Božović je, obraćajući se prisutnima, ocenio da je veliki broj prisutnih pripadnika MUP-a samo pokazatelj ogromnog straha sa kojim su suočeni oni koji danas polažu kamen temeljac za prevaru veka:

- Ovo danas je tek početak borbe za grad Beograd i za Srbiju. I o tome odlučuju građani, a ne vrh SNS-a. Nastavljamo već sutra! Pozvaćemo Javno tužilaštvo da pokrene postupak za poništenje ugovora o Beogradu na vodi koji je najveća pljačka u istoriji Srbije. Takođe ćemo podneti i krivične prijave protiv najodgovorrnijih za ovaj zločinački čin!

 

 

 

 

 

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori