BORBA ZA SRBIJU JE POÄŒELA: Nova stranka izlazi na izbore!

BORBA ZA SRBIJU JE POÄŒELA: Nova stranka izlazi na izbore!

Nova stranka održala je danas u Beogradu vanrednu stranačku Konferenciju na kojoj su članovi iz cele Srbije odlučili da NOVA izađe na predstojeće izbore.

U demokratskoj atmosferi i otvorenoj diskusiji delegati su definisali buduće ciljeve i aktivnosti u radu i delovanju, a kao prioritet postavili borbu za Srbiju koju će poštovati. Javnim glasanjem u svečanoj sali opštine Stari grad tako je podržan predlog Predsedništva Nove stranke, koje je Konferenciji, kao najvišem stranačkom organu, uputilo predlog da se učestvuje na izborima koji nas očekuju 26. aprila, jer nas stranputica kojom je Srbija krenula pre 8 godina obavezuje na snažnu i doslednu političku borbu, borbu koja je NOVOJ svojstvena još od prvog dana njenog osnivanja.

Kao jedina iskreno opoziciona stranka koja se zalaže za Srbiju kao punopravnu članicu Evropske unije, ali i Srbiju duboko ukorenjenih evropskih vrednosti, Nova stranka je svesna da je pred njom, njenim članovima i aktivistima, ozbiljan i dugotrajan proces povratka demokratskih načela. Zato nam je u toj borbi neophodna pomoć i podrška odgovornih, ozbiljnih građana Srbije sa kojima možemo i moramo istrajati i pobediti. Iako izborni uslovi jesu katastrofalni i neprimereni jednoj evropskoj zemlji 21. veka, upravo je to ono što nas sve obavezuje na borbu, a ne bežanje sa izbornog megdana. Borba je duboko ukorenjena u istoriji srpskog naroda i svih njenih građana. Na početku smo nove etape koja neće trajati samo narednih nekoliko nedelja kampanje, već sve dok zajedničkim snagama ne označimo kraj režima Aleksandra Vučića, a Srbiju ne vratimo na put kojim je krenula nakon Petog oktobra 2000. godine.

Zato pozivamo sve koji žele dobro svojoj deci, porodici, prijateljima, ulici, gradu i državi da ustanu, dignu glas i iskoriste svoje Ustavom zagarantovano pravo da biraju bolje za svoju budućnost, a da svoje poverenje i podršku daju Novoj stranci, stranci novih, neukaljanih ljudi koji žele da od Srbije naprave zemlju iz koje se više neće bežati, već u koju će se vraćati i u njoj ponosno ostajati.

Borba za Srbiju je počela! Zajedno do pobede!

 

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close