Brutalnost policije nedopustiva

Brutalnost policije nedopustiva

Nova stranka najoštrije osuÄ‘uje brutalnost policije prema uredniku „Južnih vesti“ Predragu Blagojeviću i zahteva od nadležnih u policiji da do detalja ispitaju slučaj i kazne batinaše u svojim redovima.

To što Blagojević pri sebi nije imao ličnu kartu nije dalo za pravo policajcu da ga udari par puta u glavu. Procedura u ovom slučaju je jasna. Kada neko lice nema pri sebi identifikacioni dokument,  vrši se njegova identifikacija i podnosi prekršajna prijava. U ovom slučaju prekršena je procedura i prema Blagojeviću je primenjena nepotrebna sila.

Nova stranka se nada da ovaj incident nije pokušaj „opipavanja pulsa“ za buduće disciplinovanje Niša i primer kako će delovati u budućem periodu.

NOVA zahteva da vrh srpske policije ispita sve slučajeve u kojima su njihovi službenici u Nišu, ali i u ostalim mestima u Srbiji, zloupotrebili nepotrebnu silu i primereno ih kazni. Na taj način policija će se distancirati od  „mangupa u svojim redovima“ i pokazati da radi ono šta joj je i posao – zaštitu svih graÄ‘ana. Smena sadašnjih čelnika niške Policijske uprave i postavljanje novih, stručnih ljudi iz Niša na njihova mesta, takoÄ‘e je neophodno.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close