Budžet je bajka o Vučiću kao čudotvorcu i opoziciji kao zloj veštici

Budžet je bajka o Vučiću kao čudotvorcu i opoziciji kao zloj veštici

- Budžet za 2017. godinu je deo bajke koja traje već četiri godine. Da li je to „Pinokio“ ili neka druga bajka, neću da zalazim u to, ali veći njen deo svakako čine izmišljotine i hvalospevi. U bajkama nema kalendara, nije bitno vreme, pa tako i na to što se par meseci kasni sa predlogom budžeta, premijer kaže da je to nebitno. Zatim, u bajkama se kaže da se smanjuje dug, iako je on deset milijardi evra veći nego pre četiri godine. U bajkama Sartid radi fenomenalno. U bajkama RTB Bor čini čudo. U bajkama i MKS i Petrohemija ostvaruju neverovatne uspehe. U bajkama je čak moguće da se penzije smanje za 10%, a da se kaže da su nikad veće – rekao je narodni poslanik i predsednik Nove stranke Zoran Živković na jučerašnjoj skupštinskoj sednici.

Živković je dodao da je podneo deset amandmana na Predlog budžeta kojima bi se preraspodelile subvencije.

- Amandmanima bi se prebacile 32 milijarde iz sfere estrade, koja funkcioniše po principu „ja ti dam 10.000 evra pa ti od toga četiri godine plaćaš radnika kojeg si navodno o svom trošku zaposlio, u sferu budućnosti. Dakle, 32 milijarde se prebacuju iz subvencija za privredu u, većim delom, ono što je najvažnije za jednu državu, a to je obrazovanje. Da budem precizan: pet milijardi više za Fond za mlade, četiri milijarde više za studentski standard, četiri za učenički standard, dve za socijalnu zaštitu, deset za dečiju zaštitu, dve za kulturu i pet za poljoprivredu – rekao je Živković i dodao da očekuje „da ministar za socijalnu politiku, ministar poljoprivrede i ministar za obrazovanje podrže njegove amandmane“.

Predsednik NOVE je kazao da, kao i u svakoj bajci, i u ovoj postoje „čudotvorci, spasioci, dobre vile“, ali i „zle veštice“, te da je opozicija predstavljena kao „veštica koja sve kvari“:

- Koliko se ja sećam tih bajki, veštice imaju metle. Očekujem da ta zla veštica koja se zove opozicija već na sledećim izborima metlom počisti sve što treba.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close