Caci Mihailović na protestu u Mladenovcu: Dižemo glas, nismo ološ i talog!

Caci Mihailović na protestu u Mladenovcu: Dižemo glas, nismo ološ i talog!

Glumac i član Nove stranke Milan Caci Mihailović poručio je na protestu #1od5miliona u Mladenovcu da nažalost nisu „med, mleko, istina i pravda“ ono što je desetine hiljada ljudi izvelo na ulice Srbije sa transparentima i pištaljkama.

On se, pred velikim skupom Mladenovčana, prisetio da je, pre više od 50 godina, u vreme Josipa Broza Tita, još kao student Beogradskog univerziteta, učestvovao u studentskim protestima, i hrabro, poput ostalih, digao glas.

„Tako smo i 1996. i 2000. godine stajali pred Miloševićevim kordonima, braneći dostojanstvo kojim su se nerazumni poigrali. I eto, posle skoro 20 godina opet isto. Ovde smo zato što smo svim srcem i bićem protiv bezočnih laži, protiv prevara, protiv mržnje, čime nas svakodnevno zasipaju. Protiv smo pretnji, ucena, zastrašivanja. Cenili bi nas kad ne bismo primećivali njihove laži, prevare, podmićivanje, kad ne bismo primećivali vladavinu fantomki, otimanja, vladavinu primitivnih, neobrazovanih, sa lažnim diplomama i doktoratima, vladavinu onih sa partijskim knjižicama. E, mi to sve vidimo i dižemo svoj glas. Jer nismo ološ, kreteni i talog“, glasno je istakao Mihailović.

On je za kraj, praćen povicima podrške i apaluzom okupljenih, citirao reči našeg nobelovca Iva Andrića: "Sloboda, puna sloboda, to je san, san kome ponajčešće nije suđeno da se ostvari, ali jadnik je svaki onaj ko ga nikad nije sanjao."

Kompletan snimak govora Cacija Mihailovića na protestu u Mladenovcu možete pogledati na linku u nastavku:

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close