Čestitamo Dan oslobođenja Beograda

Čestitamo Dan oslobođenja Beograda

Nova stranka čestita građanima Dan oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu. Dvadeseti oktobar važan je podsetnik na hrabrost, složnost i istrajnost građana u osvajanju slobode, mira i demokratije. U znak poštovanja prema njihovim herojskim delima, aktivisti Foruma mladih i gradska odbornica NOVE Aleksandra Hristić danas su položili cveće na Spomenik oslobodiocima Beograda.

 

Nažalost, sedamdeset i prvu godišnjicu oslobođenja u Drugom svetskom ratu, Beograđani dočekuju opljačkani i poniženi. Vladajuća klika koja je zaposela prestonicu, ali i Srbiju, za ispunjenje svakog svog hira zavlači ruku u džep već osiromašenih građana. Bezočno im otima polovinu centra grada, a suludim „vizijama“ nastoji da potpuno izmeni identitet Beograda i time ga trajno odvoji od onih kojima treba da pripada – građana. Koliko je aktuelni režim ogrezao u lažima, potvrđuje i to što Muzej savremene umetnosti, uprkos pompeznim najavama i instaliranom satu koji odbrojava, danas ipak nije otvorio svoja vrata.

 

Građani koji se se nekada herojski borili protiv fašizma, i pobedili ga, sada su okupirani od strane nesposobne i bahate vlasti. Zato današnji dan ne protiče u atmosferi praznovanja. Umesto toga, Beograđani se ponovo suočavaju sa potrebom političke mobilizacije, ali ovog puta protiv domaćih okupatora – vlasti koja na svaki način pokušava da otme i ono malo preostalog dostojanstva Beogradu.

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close