Čestitke našim sportistima, ali bez političke zloupotrebe!

Čestitke našim sportistima, ali bez političke zloupotrebe!

Nova stranka čestita srpskim sportistima na izvanrednom uspehu na Olimpijskim igrama, kao i na pokazanoj istrajnosti i snazi. Ponosni smo i iskreno se radujemo osvojenim medaljama, a počast iskazujemo i svim ostalim našim reprezentativcima koji su se časno i hrabro borili na sportskim terenima. Istovremeno upozoravamo režimske političke stranke da prestanu sa zloupotrebom uspeha naših sportista zarad sopstvene jeftine promocije.

Kao i svi prethodni, tako su i poslednji olimpijski uspesi domaćih reprezentativaca isključivo njihova zasluga. Posledica su predanosti, beskompromisnog zalaganja i godina odricanja. Bilo kakvo svojatanje rezultata njihovog rada ili korišćenje prilike za promociju političkih organizacija značilo bi nipodaštavanje činjenice da su naši sportisti godinama ulagali sebe da bi ovakve uspehe postigli.

Omiljena praksa loših srpskih političara jeste bezočna upotreba sportskih uspeha u partijske i lične interesne svrhe. Poeni koje na taj način prikupljaju su jeftini, ali sa skupim posledicama po sport: kaljaju oblast koja mora da ostane ono što inicijalno jeste, polje fer i poštene borbe, sa jasnim pravilima, gde nagrada stiže po zasluzi. Zato i nagrade na završenim OI treba tretirati upravo tako – isključivo kao zaslugu timskog i ličnog rada svakog pojedinačnog reprezentativca.

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori