Članica Gradskog odbora Nove stranke Jagodina meta pretnji i ucena zbog političkog aktivizma

Članica Gradskog odbora Nove stranke Jagodina meta pretnji i ucena zbog političkog aktivizma

Nakon niza pretećih poruka kojima je ugrožena bezbednost članice Gradskog odbora Nove stranke Jagodina, jagodinska policija je danas, u saradnji sa kolegama iz Beograda, otkrila počinioca i privela ga pravdi.

Nova stranka upozorava da je naša članica bila meta intenzivnog uznemiravanja putem telefona isključivo zbog činjenice da je, kao deo NOVE, politički aktivna u opozicionom delovanju, te su i preteće poruke koje je primala bile usmerene na svojevrsna upozorenja kako će laži o njenom privatnom životu biti zloupotrebljene u svrhu političkog razračunavanja. Nakon što je slučaj prijavila policiji još pre 7 meseci, iz jagodinske policije smo danas dobili informaciju da je počinilac priznao krivično delo, koje je okarakterisano kao ucena i ugrožavanje lične bezbednosti, na osnovu čega je i naša članica odmah podnela krivična prijavu tužilaštvu.
 
Nova stranka apeluje na nadležne organe da smesta reaguju po navedenoj prijavi, kako nijedan politički akter u Srbiji više nikada ne bi strahovao za svoj ili život svoj porodice zbog činjenice da se aktivno i dosledno bori protiv aktuelnog režima. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close