Crna knjiga kriminala i korupcije Srpske napredne stranke u Beogradu

Crna knjiga kriminala i korupcije Srpske napredne stranke u Beogradu

Koalicija „Da oslobodimo Beograd – DS, SDS, Nova, ZEP Zeleni“ predstavila je danas „Crnu knjigu“ koja je zbirka svih pljačkaških poduhvata naprednjačke vlasti u Beogradu i koja obelodanjuje najveće korupcionaške afere, do sada nepoznate javnosti.

„Učinjeno je toliko toga koruptivnog i lošeg za građane Beograda, da je to teško i nabrojati. Crna knjiga je toliko velika da ona i nije knjiga, već zapravo internet sajt, i nalazi se na adresi www.crnaknjiga.info. Tu građani mogu da pročitaju jedan skraćeni spisak svega lošeg i koruptivnog što je ova vlast uradila. Ovo nije crna kampanja iako se zove Crna knjiga. Nije, zato što je sve što tu piše dokazivo i istinito“, rekao je Zoran Alimpić, kanidat za odbornika koalicije "Da oslobodimo Beograd" i poručio građanima da pročitaju sva objašnjenja i pogledaju dokumentaciju na navedenoj internet stranici, pa da obavešteni odluče kako će glasati 4. marta.

Alimpić je istakao da Crna knjiga obrađuje opštepoznate afere poput Beograda na vodi, Savamale, preskupe jelke, ali da su to zapravo samo sitnice, te je značaj ove zbirke u fokusu na druge, i to najveće korupcionaške afere koje su zbog medijske blokade nepoznate javnosti:

„Izdavanje, na primer, monopola na reklamne panoe u centru grada, i to na 25 godina, privatni prevoznici koji su koncesiju dobili na deset, iako su po zakonu mogli samo na pet godina. Zatim, priprema se koncesija za četiri garaže na najboljim lokacijama u centru grada. Umesto da Grad izgradi garažu i da se ona sama isplaćuje, to će biti dato u koncesiju privatnicima na 40 godina. Oni će moći da određuju cenu parkiranja, a istovremeno se ukida 1.500 parking mesta u centru grada, upravo onoliko koliko će ih biti u tim podzemnim garažama.“

Prva na listi koalicije „Da oslobodimo Beograd“ prof. dr Vesna Rakić Vodinelić naglasila je da su sve korupcionaške afere pobrojane u Crnoj knjizi u sprezi sa zloupotrebom javnih nabavki, a da je dodatni problem što se na čelu Agencije za borbu protiv korupcije, nadležne da kontroliše funkcionere, nalazi član Srpske napredne stranke:

„Mi smo uputili predlog da Odbor Agencije za borbu protiv korupcije poništi odluku o izboru Dragana Sikimića, člana SNS, za direktora Agencije. Očekujemo da se naš zahtev ozbiljno razmotri, jer se uvek postavlja pitanje – ko je taj koji čuva čuvare.“

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori