Čupanje brkova "Aleksi Šantiću"

ÄŒupanje brkova “Aleksi Å antiću”

Skupština grada Sombora je na sednici održanoj 23. juna 2016. godine donela problematičnu odluku da se naknada za korišćenje državnog zemljišta bez pravnog osnova naplati otimanjem letine sa njiva. Protiv takve odluke jedino je glasao odbornik  Nove stranke.

Dva su razloga za takav stav Nove stranke. Gradska vlast je uvela bezakonje i kriminal u raspodelu državnog zemljišta i sada pokušava na isti način da pobegne od nesumnjive krivične odgovornosti, posežući za protivpravnim načinom naplate štete koju su pretrpeli građani Sombora. Odlukom nije definisan sistem kontrole same naplate u poljoprivrednim proizvodima i to je nova prilika za naprednjačku vlast da podeli profit sa svojim tajkunima. Drugi razlog je nekorektan odnos prema PP „Aleksa Šantić", za čiju su tragičnu sudbinu krive sve dosadašnje vlasti pa i ova naprednjačka.  PP „Aleksa Šantić", za razliku od prijatelja SNS koji su bez ikakvog osnova zauzeli državno zemljište,  obrađuje oko 2800 hektara državne zemlje na osnovu ugovora čije je važenje isteklo, ali se na taj način prehranjuje 180 porodica zaposlenih u ovom preduzeću. Ovom odlukom SNS vlast oblači kožne kapute i kreće u otimanje letine i čupanje brkova ljudima za čiju su sudbinu i sami odgovorni. 

Gradski odbor Nove stranke Sombor se zalaže za naplatu naknade za korišćenje zemljišta jer je to novac građana Sombora, ali se to mora uraditi na jasan, transparentan i zakonit način. Somborska vlast je ogrezla u kriminalu i odlukom koja ne definiše ko će, kako i koliko skidati letine, samo nastavlja svoje protivzakonite aktivnosti, a gubitnici će ponovo bili građani Sombora i zaposleni u PP „Aleksa Šantić".  Nova stranka je bila protiv nejasne odluke koja u startu generiše kriminal i korupciju, a tako će delovati i ubuduće zastupajući isključivo interes građana.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close