Cvijanov i Movsesijan na trodnevnom mentorskom programu EU u Ljubljani

Cvijanov i Movsesijan na trodnevnom mentorskom programu EU u Ljubljani

Potpredsednik Nove stranke Norbert Cvijanov i predsednik Saveta NOVE Aris Movsesijan učestvovaće na trodnevnom mentorskom edukativnom programu EU, koji će, u organizaciji Evropskog liberalnog foruma, početi sutra u Ljubljani.

Kako je navedeno u programu pomenutog seminara, cilj okupljanja predstavnika liberalnih partija regiona jeste da, kroz razmenu iskustava i predavanja uglednih evroparlamentaraca i politikologa, usavrše znanje iz procesa evrointegracija, ali i isto primene u praksi, kroz promene u društvu i inspirisanje drugih da se aktivno uključe u bavljenje politikom.
 
Cvijanov i Movsesijan iskoristiće priliku i da, kroz edukativne panele i radionice, bolje upoznaju kolege iz cele Evrope sa aktuelnom političkom situacijom u Srbiji, kao i svim preprekama sa kojima se ona suočava na svom putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji. Takođe, osvrnuće se i na poslednji izveštaj Evropskog parlamenta, o kojem su već imali prilike da diskutuju sa kolegama liberalima, ali i potpisati zajednički izveštaj u kome se analizira napredak zemalja Zapadnog Balkana ka EU, u kome će se osvrnuti na sve teškoće koje prate ovaj proces, a koji će do kraja godine biti predstavljen čelnicima ALDE, čiji je Forum mladih Nove stranke i član.
 
Mentorskim programom EU u Ljubljani tako će biti nastavljen proces aktivne edukacije članstva NOVE, koji je do sada više puta utemeljen učešćem na brojnim konferencijama širom Evrope, ali i još jedna prilika da osnažimo kontakte i saradnju sa srodnim partijama iz regiona, kao i uzajamnu podršku radi bržeg napretka i bolje budućnosti svih nas. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close