Da li i gradnja međunarodnog putničkog pristaništa u Zemunu ostaje samo "napredna" maketa?

Da li i gradnja meÄ‘unarodnog putničkog pristaniÅ¡ta u Zemunu ostaje samo “napredna” maketa?

Kako je samo pompezno krajem juna, u klasičnom naprednjačkom stilu, najavljen početak radova na izgradnji međunarodnog putničkog pristaništa u Zemunu, tako je, posle nepuna tri meseca, takođe naprednim manirom, isti taj projekat pao u zaborav.

Podsetimo, kada su početku radova prisustvovali ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, projekat vredan milion i po evra bio je Beograđanima obećan za avgust. Zato Gradski odbor Nove stranke Beograd pita nadležnu ministarku i gradske čelnike kud se dede famozna luka, s obzirom na to da smo već ušli u septembar. I dok s jedne strane strahujemo da će odgovor biti verovatno u vidu zabetoniranog dela Dunava, što nas ne bi čudilo s obzirom na brojna dostignuća "napredne" arhitekture koja svakoga dana niču širom prestonice, s druge ne isključujemo ni mogućnost da će na sva usta najavljeno pristanište ostati samo na nivou makete, kao i većina njihovih projekata.

NOVA Beograd upozorava aktuelni režim da Beograd, kao i cela Srbija, nisu maketa u njihovim rukama, s kojima rade šta hoće, zamazujući oči građana dok im zavlače šake u džepove. A ono što im zasigurno obećavamo jeste da će, ukoliko Beograd ikada osvane sa pomenutim pristaništem u Zemunu, njih nakon predstojećih izbora čekati rezervisana mesta na brodu koji zauvek isplovljava u političku prošlost.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close