Da li je Zagorka Dolovac živa? I šta radi, ako već ne radi svoj posao?

Da li je Zagorka Dolovac živa? I šta radi, ako već ne radi svoj posao?

Poslanica Nove stranke Marinika Tepić upitala je danas republičku javnu tužiteljku Zagorku Dolovac da li će pokrenuti inicijativu za ukidanje Srpske radikalne stranke (SRS), što su radikali propratili uvredama i psovkama upućenim njoj (opširnije o tome OVDE).

Tepićeva je na početku rada u Skupštini Srbije pitala Zagorku Dolovac da li ima nameru da pred Ustavnim sudom inicira zabranu SRS posle presude Haškog tribunala kojom je lider radikala Vojislav Šešelj osudjen kao ratni zločinac za podstrekivanje progona naših sugradjana u Hrtkovcima.

"Šešelj predstavlja stranku koja javno negira tu presudu i spreman je da ga nadam se ne na taj način ponovi. Ovo je uslov da Dolovac pred Ustavnim sudom inicira zabranu ove političke partije koja u svom delovanju i dan danas podstiče na progon naše sugradjane nesrpske, odnosno drugačije nacionalnosti", rekla je Marinika Tepić a poslanici SRS su joj dobacivali iz poslaničkih klupa.

Ona je javnu tužiteljku Dolovac pitala i šta je učinila povodom zahteva koji je Tepićeva uputila tužilaštvu 5. decembra prošle godine da se pred Ustavnim sudom inicira zabrana delovanja organizacije Nacionalni srpski front.

Marinika Tepić je potom uputila pitanje ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću i ministarki pravde Neli Kuburović: "Da li znaju da li je Dolovac živa i da li ta žena postoji i čime se bavi svih ovih meseci?"

Tepić je danas imala pitanje i za ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana. Ona je upitala da li je nadležna inspekcija bila u Petrohemiji i obavila inspekcijski nadzor nad fabrikom PEVG za proizvodnju plastike, budući da, kako je već upozoravala javnost, raspolaže dokumentovanim saznanjima da se iz te fabrike već više od godinu dana emituje kancerogeni hrom.

„Zaposleni su na to odmah upozorili, još u februaru prošle godine, menadžment Petrohemije je upoznat sa time, ali rukovodstvo nije želelo da zameni poroznu peć, pravdajući se da mnogo košta, a zapravo da bi se time prikrio problem uoči preuzimanja Petrohemije od strane budućeg ruskog vlasnika ili suvlasnika.

Dakle, da li je inspekcija bila tamo i da li se uopšte zanima za trovanje Pančevaca i Beograđana hromom", upitala je Marinika Tepić.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close