Da li mi verujete?

Da li mi verujete?

Vrlo je teško da nešto napišete, kažete, date sud o nečemu što je za društvo važno, a da ste pritom političar. Svaka vaša reč se baca na nož. Svaka vaša izrečena misao je sumnjiva i gleda se sa podozrenjem. Vaš stav ne izaziva analizu i ne priziva racio, on se napada jer postoji, i jedina namera tumača je da ga uništi.

I da li je nužno da ja sada budem oprezan kada ovo pišem ili mogu da priuštim sebi taj “luksuz” da kažem ono što mislim. Hoće li mi se verovati? Jer, ja sam političar. I jedino što pokušavam i što mi je misija, jeste da politiku očistim od “političara” koji su do ovoga doveli... Jer, tumači političke misli sa pravom sumnjaju u sve izgovoreno iz usta “političara”.

Prvo da nešto razjasnimo: Srbija, a i grad Niš, nema političare!!! Srbija, a i grad Niš, ima špekulante, politikante i mešetare koji su se ne baš čudnim okolnostima našli na političkoj sceni. Čast retkim pojedincima koji, nažalost, nemaju moć da na politiku utiču, ali su rešeni da u tome istraju.

U vladavini jednoumlja se teško može zasejati klica slobode. I ne može se verovati nikome. Ali se nekome mora ukazati poverenje. I nije pitanje nad pitanjima koliko verujemo nekom od političara, već da li je on spreman da bude pod stalnim nadzorom regulatornih, nadzornih i ostalih organa te svrhe i prirode. Koliko je on ili ta vlast pred zakonom ponizna i pred građanima transparentna i odgovorna.

I nameće se prost zaključak da nisu samo političari krivi. Odgovorni su i građani koji ne brane Ustav Republike Srbije kadgod se vlast o njega ogluši. Jer, država je opšte dobro a ne nečija prčija!

I Å¡ta sad?

Zamislimo da sam ja kakav nisam, da sam tiranin, i da sam na vlasti i da loše vršim vlast, a da ste vi kakvi jeste. I pitam vas: hoćete li mi poverovati ukoliko napišem - verujte mi…?

Nemojte mi verovati! Kontrolišite me. Izađite na ulice i vičite iz sveg glasa: Ti urušavaš našu državu i vladavinu prava!!! Ali, vas nema i ja vladam. Uništavam vaše živote i stvaram malu ali moju imperiju na vašu štetu.

Znam da nemate hrabrosti i interesovanja da izađete na ulice jer ste još uvek razočarani u Peti oktobar. Takvim ponašanjem stvarate hordu “političara” koji dodatno srozavaju sve vrednosti i kriterijume za koje se zalažete i do kojih držite samo na papiru, ili na fejsbuku i tviteru. A ja vladam!!! I uporno vam govorim: demokratija se brani na ulici. A vi ćutite i nemo gledate svoje živote. I stalno govorite: On je kriv!! I ništa ne činite i živite imitaciju života. A ja vladam.

Ja sam političar. Da li mi verujete?

 

Autor: Ivan Jovanović, predsednik Gradskog odbora Nove stranke Niš

 

Preuzeto sa: Južne vesti

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close