Dačić iza besmislenih saopštenja krije svoju odgovornost za KiM

Koliko besmisleno zvuče pokušaji Ivice Dačića da bilo koga nazove kukavicom, a kamoli optužuje za navodno „prizivanje bombardovanja Srbije“, najbolje govori njegova politička karijera i stranka kojoj pripada, a kojoj crvena boja odgovara jedino kao metafora svih onih koji su prolili krv kao posledicu politike koju je tada vodila.

Nova stranka, odgovarajući na kukavičke poruke koje kafanski diplomata upućuje preko pojedinih medija pitajući se šta je to lider NOVE Zoran Živković učinio za Kosovo i Metohiju, podseća da je upravo u Dačićevo vreme 1999. godine KiM izgubljen Kumanovskim sporazumom. Ukoliko boluje od trenutne amnezije, možda će mu od pomoći biti i podsećanje da je takođe u njegovo vreme Priština proglasila nezavisnost, a on lično potpisao Briselski sporazum?

S druge strane, dok je predsednik Nove stranke Zoran Živković bio na ministarskoj i premijerskoj funkciji, Priština nije smela ni da pomisli na proglašenje nezavisnosti, a 2001. godine je ostvarena jedina pobeda Srbije nad albanskim teroristima na jugu zemlje, od 1945. pa do danas.

Stoga bi Ivici Dačiću najbolje bilo da se, umesto pisanjem besmislenih saopštenja, bavi na primer isprobavanjem kubikaže motora sa Palmom po Grčkoj ili jačine mikrofona koji još trpe njegove glasovne sposobnosti, pošto nema tih pokušaja revizije istorije koji mogu da promene broj stradalih od njegove političke prošlosti i pokušaja bavljenja diplomatijom.

Svetla tačka u svemu je što se neminovno bliži trenutak kada ćemo dovršiti posao koji je trebalo svojevremeno 6. oktobra, a hitnom i trajnom lustracijom i, pre svega, NOVOM „Sabljom“, i Dačića i sve zaostavštine mračnih 90-tih godina poslati na smetlište političke istorije, gde im je i mesto.

mm

Press služba