Danski đaci u poseti Forumu mladih Nove stranke

Danski đaci u poseti Forumu mladih Nove stranke

Forum mladih Nove stranke danas je ugostio danske srednjoškolce iz „Christianshavns Gymnasium” iz Kopenhagena, i tom prilikom ih upoznao sa svojim radom, kao i sa političkim prilikama u Srbiji.

Danski đaci su tokom svoje petodnevne studijske posete Srbiji izrazili želju da posete jednu poliitčku stranku i upoznaju se sa radom njene omladinske organizacije, a njihov izbor bila je upravo Nova stranka.

Dobrodošlicu su im poželeli zamenik predsednika Nove stranke Aleksandar Stanković, članovi i predsednik Foruma mladih Uroš Eleković, koji ih je upoznao sa istorijatom i aktivnostima Nove stranke.

Mladi Danci imali su mnoštvo pitanja za predstavnike Foruma mladih: od političke prošlosti Srbije, preko aktuelne političke situacije, do načina na koji mladi u Srbiji danas mogu svojim angažmanm da utiču na važna društvena pitanja. Kroz ukrštanje mišljenja, danski đaci i predstavnici Foruma mladih složili su se da je potrebno jačati ideje demokratije i liberalizma, te da je u tom procesu naročito dragoceno međusobno razumevanje i razmena iskustava pripadnika različitih država.

mm

Press služba

Leave a Reply

Close