Debata mladih iz političkih partija: Eleković na tribini o putu Srbije ka EU

Debata mladih iz političkih partija: Eleković na tribini o putu Srbije ka EU

Krovna organizacija mladih Srbije organizuje debatu mladih iz političkih partija na temu "Srbija u EU: da, možda, ne?" u kojoj će učešće uzeti i predsednik Foruma mladih Nove stranke Uroš Eleković.

Debata će biti održana u sredu, 27. februara od 18h u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu sa ciljem razmene aspekata mladih iz političkih partija o tome kako vide Evropsku uniju, da li su za članstvo Srbije u EU, kako vide evropske integracije Srbije, šta je do sada ostvareno, da li smo mogli da budemo bliži članstvu u EU ili Srbija treba da odustane od tog puta.

Eleković je uoči održavanja tribine naglasio važnost njene organizacije, podvukavši da mu je zadovoljstvo što će biti njen deo i sa vršnjacima u konstruktivnoj raspravi razmeniti mišljenja i stavove.

“Održavanje ove tribine je u interesu mladih, te stoga pozivamo sve zainteresovane da u njoj učestvuju, pogotovo u izazovnom trenutku za evrointegracije i krizu evropskih vrednosti širom Starog kontinenta”, poručio je predsednik omladine NOVE.

Pored Elekovića, na tribini će govoriti i Predrag Marinković (Srpska radikalna stranka), Dijana Radović  (Socijalistička partija Srbije), Stefan Mitrović (Dosta je bilo), David Cvekić (Demokratska stranka), Zdravko Veselinov (Demokratska stranka Srbije), Nikola Stavrov (Liberalno demokratska partija), Filip Trajčevski (Narodna stranka), Nikola Đurić (Dveri) i Marko Dimić (Levica Srbije), dok će se u ulozi moderatora naći Boban Stojanović.

Debata se realizuje u okviru projekta “Glas mladih u demokratskim procesima”, a rad Krovne organizacije mladih Srbije podržava Švedska u sklopu programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close